Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Modni objektiv: Šest razlogov, zakaj obožujemo prosojne poletne plaščke

Vroči meseci se počasi iztekajo, poletne stajlinge pa lahko z nekaj triki nosimo še nekaj časa.

31.8.2016 ob 6:00

_DSC0612.JPG

Mičnin modni objektiv se je po mestu tokrat oziral za romantičnimi prosojnimi plaščki. Nekateri so prepasani, drugi nimajo niti gumbov, tretji pa so pravzaprav do tal dolge srajčne obleke, ki pa jih zaradi prosojnosti ne morete nositi samostojno. Prosojni plašči dodajo piko na i, in čeprav ne zahtevajo veliko truda, dajejo občutek, da ste se za tokratno modno kombinacijo res potrudili. Potrebujete še kakšen razlog, zakaj jih tako obožujemo?

Dramatično plapolajo v vetru

Prosojne plašče navadno nosimo odpete, zaradi lahkih materialov pa bodo med hojo za vami najverjetneje plapolali in poskrbeli za bolj razgibano silhueto. Le kdo ne uživa v dramatičnem odhodu, medtem ko za njem zaplapola šik plašč?

Popestrijo še tako preprost stajling

Bela majica in kratke hlače iz džinsa lahko postanejo dolgočasna kombinacija, ki pa dobi nove dimenzije, če prek nje nadanete še lahek plašč. Podajo se tudi k dolgim hlačam, kratkim oblekicam in kombinezonom!

_DSC0495.JPG

Prikrijejo, kar bi morda raje skrili

Plastenje oblačil je znan trik prikrivanja kakšnega odvečnega kilograma, prav pa pride tudi, če nosite hlače, krilo ali celo pajkice, v katerih vam je nekoliko nelagodno. Plašč bo prekril ravno prav, da boste dobile nek občutek varnosti.

Gredo k vsaki obutvi

Dolgi poletni plaščki se razumejo tako s sandali kot natikačami, supergami in celo z vrtoglavimi petkami. Le pazite v primeru, ko nosite lahek plašč, ki sega do tal, da ga s petkami ne poškodujete ali huje – se spotaknete sredi obljudene ulice.

Dovoljeni tudi na plaži

Lahki plaščki iz prosojnega materiala so uporabni tudi na dopustu. Poveznete ga prek kopalk in boemska zvezda je rojena.

Niso zavezani le poletju

Čeprav jih zaradi lahkotnosti in prosojnosti nosimo v toplejših mesecih, pa ne pomeni, da morajo ostale dele leta čakati v omari. Čez dolg prosojen plašč lahko v jeseni brez sramu poveznete tudi kratko usnjeno jakno!

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte