Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Modni objektiv: Plisirano krilo, ki bi ga oblekla še Marilyn Monroe

Plise se še ne poslavlja! Če se sploh kdaj je. Od letošnjega poletja pa se bomo poslovili prav v plisiranih krilih, ki so že zaplesala po domačih ulicah.

24.8.2016 ob 7:00

modni objektiv1.JPG

Plisirana krila, torej takšna, katerih blago je zgubano v "harmoniko", so eden tistih romantičnih kosov, ki bodo letos popestrili vašo garderobo. Prav s to tehniko gubanja tkanin je nastala tudi ena najbolj slavnih oblek popularne kulture. O kateri govorimo? O beli plisirani obleki, ki jo je v filmu Sedem let skomin nosila Marilyn Monroe, seveda. Obleka, ki jo igralki nagajivo privzdigne zrak iz zračnika, je postala celo eden najbolj ikoničnih filmskih kostumov vseh časov.

Od Marilyn Monroe do Guccija in ljubljanskih ulic

Plisirana krila so letos na modne brvi poslala številna velika imena modne industrije. Na primer pri Gucciju so v novo kolekcijo plise zapeljali v zlate in metalic barve, na ljubljanskih ulicah pa smo jih ujeli tudi v drugih tonih.

modni objektiv2.JPG

Plisirana krila najdete v krajših različicah dolžine okoli kolen, pa tudi v takšnih, do tal, glede na to, kako jih skombinirate, pa so primerne za različne priložnosti. Sandali ali petke v kombinaciji s srajco za poslovne priložnosti in superge ter sproščena majica za vsak dan. Kako pa jih kombinirajo Ljubljančanke?

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte