Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Modni objektiv: Italijanke so drzne, a Ljubljančanke ne zaostajajo veliko

Špela, 25 let: Svetovljanka med Rimom in Ljubljano, barvami in minimalizmom

14.12.2016 ob 8:05

1.JPG

Mičnin modni objektiv je tokrat ujel Špelo, absolventko magistrskega študija komunikologije. Trenutno zaključuje s študijem, čaka jo še magistrska naloga, iz novinarskih vod pa jo vleče v marketing in odnose z javnostmi. Kam še? V tujino!

Študirala v Rimu, vleče jo še na sever

Svetlolaska je del študija preživela na izmenjavi v Rimu. "Življenje v velikem mestu, stran od ljudi, ki jih poznaš in si se primoran znajti sam, ti prinese ogromno," pravi Špela, ki si poskuša vsaj enkrat na leto privoščiti daljše potovanje in vmes umestiti kakšen krajši izlet. "Takšni trenutki polepšajo življenje," pravi absolventka, ki namerava do konca študija izkoristiti še izmenjavo nekam proti severu, morda v Nemčijo, na Nizozemsko ali Dansko.

2.JPG

Italijanke so drzne, a Ljubljančanke ne zaostajajo veliko

Med bivanje v Rimu je imela možnost dodobra spoznati tudi opevan slog Italijank. "Imajo nek svoj stil, a so opazne že razlike med severom in jugom Italije. Zagotovo so rade urejene, ampak tudi Ljubljančanke jim sledijo. Mogoče je v Ljubljani opazen nek univerzalen slog, ljudje so videti podobno, medtem ko je tam več raznolikosti," pravi Špela, ki jo je presenetilo to, da Italijanke na večernih zabavah simpatizirajo z darkerskim, gothic slogom, ki zahteva tudi temno, skoraj črno šminko. Pa ne pozabimo na italijanske moške, ki so pred slovenskimi za zdaj v veliki prednosti kar se tiče sloga.

3.JPG

Svetovljanka, ki stavi na minimalizem

Špela pri svojem slogu stavi na minimalizem, čeprav je še pred kratkim prisegala na kup barv. Danes je njen slog bolj umirjen in preprost, všeč pa so ji posebni kosi. Ogrlica, ki jo ima na sebi, je iz nedavnega potovanja v Rio de Janeiro, kjer jo je našla na vintage sejmu.

Nakupovanje rada združi s potovanji, sicer pa jo pogosto zanese tudi v Trst. "To navado imam še iz otroštva, ko smo z družino hodili na izlete v sosednji Trst. Ne zato, ker bi imeli boljšo ponudbo, ampak zaradi neke tradicije, izleta v lepo mesto, ki ima mimogrede še dober šoping," pravi.

 

Effortless look: Ko se trudiš, da bi bilo videti, kot da se sploh ne trudiš

Špela stilski navdih dobiva kar iz okolice, največ inspiracije dobi od svojih prijateljic, ki so, kot pravi, "zelo stajliš". Ne podpira slepega sledenja modnim trendom, saj se nekateri določenim ljudje podajo, drugi pač ne.

Opaža pa, da je zadnje čase precej priljubljen tako imenovan "effortless look". Za kaj gre? To je tisti videz, za katerega se trudiš, da bi bil videti, kot da se sploh nisi trudil. Čeprav si v resnici v kopalnici za urejanje porabil vsaj eno uro.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte