Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

MilaKrasna: Kosi, ki si jih boste želele, tudi če ne plešete ob drogu

Kosi, ki so elegantni, urbani, udobni, drzni in privlačni.

6.6.2017 ob 8:00

6.jpg

Tiste, ki se navdušujejo nad plesom ob drogu, so gotovo že slišale za slovensko znamko MilaKrasna, ki izdeluje zanimive, edinstvene in predvsem udobne kose oblačil. Prvotno je bila znamka zasnovana kot znamka modnega spodnjega perila, ki je navdih črpala predvsem iz polja visoke mode, a s časom se je to nekoliko spremenilo. "Prvi osnutki so vsebovali veliko usnja, kovine in drugih za spodnje perilo atipičnih materialov. Šlo je za neke vrste eksperiment. Veliko se je črpalo iz polja likovne umetnosti, vsak kos prvotne MileKrasne je bil sam po sebi tudi artefakt," opisujejo pri MiliKrasni.

Danes njihov asortiment ne vsebuje le spodnjega perila. V njihovi bogati ponudbi je mogoče najti tudi druga oblačila, ki so prilagojena vadbi. "Oblačila so udobna, raztegljiva, se hitro sušijo in se prilegajo telesu. MilaKrasna je znamka bodyweara, ki noče žrtvovati videza za udobje in udobja za videz."

4.jpg

Nova joga

Ples ob drogu se vse bolj uveljavlja in utrjuje kot šport in umetnost, a vseeno so mnogi ob omembi te discipline še vedno polni predsodkov. "Je zahtevna atletska disciplina, lahko pa je tudi artističen in zapeljiv. Ne srečujemo se s predsodki, saj MiloKrasno utelešajo močne in drzne ženske, ki jim je pomembno, kako so videti in se počutijo med vadbo. Udobje, varnost in videz gredo pri vadbi z roko v roki in tu smo napolnili pomembno nišo, tudi kar se tiče plesa ob drogu. Top in hlačke so največkrat edino, kar ima plesalka oblečeno, zato je to hkrati perilo in oblačilo."

MilaKrasna je navdušila že s svojo prvo kolekcijo, še posebej pa jih navdušuje dejstvo, da plesalke rade nosijo njihove kose in se v njih dobro počutijo. "V modni industriji ni predsodkov, so samo izzivi, in ples ob drogu je bil označen kot vzhajajoča zvezda - iz marginalne plesne discipline vsako leto bolj prehaja v trend. Je neke vrste nova joga."

1.jpg

Ponosni so na večnamenskost 

Izdelki MilaKrasna so posebni tudi zato, ker so večnamenski. Vsi njihovi modeli se lahko uporabljajo tudi kot kopalke ali kot oprema pri jogi, pilatesu ali fitnesu. "Stranke spodbujamo, da kose kombinirajo z vsakdanjimi oblačili, s športnimi, plesnimi, celo poslovnimi oblačili. MilaKrasna je res znamka bodyweara, vendar se kose lahko nosi tudi kot zunanje oblačilo," ob tem izpostavijo, da se lahko tope kombinira z jeansom, kratkimi hlačami, krilom ali drugače.

Sama izdelava kosa od ideje do končnega izdelka je dolga in vključuje več različnih faktorjev. Pri MiliKrasni pojasnjujejo, da lahko traja tudi od enega meseca do dveh. Redko oblikujejo le en set, ampak raje več naenkrat. "Ideja za kos oziroma komplet lahko nastane v hipu, ali pa se dolgo časa oblikuje v glavi, preden na koncu preide na papir v nekaj dneh, samo krojenje pa tudi poteka v več fazah, navadno se naredi nekaj testnih izdelkov."

5.jpg

Pri oblikovanju perila za ples ob drogu morajo biti še posebej pozorni na to, da izdelki nudijo dovolj stika kože z drogom. "Gre za zahtevno disciplino, ki vključuje elemente akrobatike. Plesalke za oporo uporabljajo celotno telo, največ se opirajo na roke, noge in del ob pasu – zato so ti predeli navadno goli. Tretja ključna stvar pa je videz, saj je bodywear običajno tudi del njihovega nastopa."

MilaKrasna največ svojih izdelkov proda na zahodnoevropskem trgu, v Ameriki in Hong Kongu. Veseli jih, da se jim je začel odpirati tudi širši azijski trg, povpraševanje po njihovih kosih pa prihaja z vsega sveta.

Avtorica: Pia Pangos
Foto: MilaKrasna


oddajte komentar

preberite tudi

Pozabita na položaj 69, poza 77 je prava za poletne užitke

Najboljši načini, s katerimi lahko moški ženskam pomagajo do orgazma

Tri največje napake žensk pri spletnih zmenkih (po mnenju moških)

ne spreglejte