Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Maske prestižne znamke skoraj 200 evrov

Zaradi virusov in onesnaženega zraka se lahko zgodi, da bodo maske del našega vsakdanjika.

22.3.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: A. J.

Maske prestižne znamke skoraj 200 evrov

Moda, ki podobno kot umetnost pogosto napoveduje prihodnost, jih je za svoje vzela že pred časom, povpraševanje predvsem na azijskem trgu in v ZDA med newyorško družabno smetano pa je povzročilo vznik posebnih trgovin z maskami, ki niso le zaščita, ampak tudi modni dodatek.

Poleg znane maske s Fendijevim logotipom (v uradni Fendijevi spletni trgovini te kajpak ne morete dobiti), ki jo na spletu ponujajo za nekaj manj kot 200 evrov, si lahko omislite nekoliko cenejše, a prav tako zelo lične modele iz spletne trgovine Vogmask – ena stane skoraj 35 evrov.

Maske z različnimi potiski so iz posebne vrste mikrofibre, ki filtrira zrak. Mogoče jih je oprati, zamenjate pa jih šele po 200 urah nošenja. Ščitile naj bi tudi pred virusi in bakterijami.

V znamenju mask so minevali tudi minuli tedni. Zakrinkane so se po modni brvi v kreacijah za jesen/zimo 2020 sprehajale manekenke, posameznike v maskah pa je bilo videti tudi med občinstvom. Znane osebnosti, instagramske zvezde in drugi modni sladokusci so poskrbeli, da so bile zaščitne maske usklajene s preostalimi oblačili in celo prava paša za oči.

Obiskovalka Balmainove modne revije na modnem tednu v Parizu je črno masko prekrila s črno rutko z belim Chanelovim logotipom – poteza, ki se je ne bi sramovala niti znamenita Coco Chanel. Na milanskem tednu mode smo lahko srečali mladeniča, ki je plašč in pulover z leopardovim potiskom dopolnil s preprosto črno masko. Na londonskem tednu mode so na podelitvi nagrade najboljšemu mlademu oblikovalcu lične maske nosile tri obiskovalke iz Litve.

V teh dneh so si jih nataknili številni zvezdniki, ki so potovali z letalom, za prvo na rdeči preprogi, ki se je bolj spogledovala z modo kot z varnostjo pa je poskrbela pevka Billie Eilish na 62. podelitvi grammyjev, kjer se je po rdeči preprogi sprehodila z Guccijevo masko čez obraz.

Za modo nam torej ne glede na okoliščine ni treba skrbeti, vseeno pa upamo, da se srhljivo vizionarske, z maskami opremljene modne kombinacije, ki jih že leta na modnih brveh predstavljajo nekateri oblikovalci, v resničnem svetu le ne bodo obdržale.

Preberite še: Kako skrbeti za suhe, grobe roke, ki so posledica preventive pred novim koronavirusom

Morda vas zanima: Najlepši modni dodatek te pomladi: broška


oddajte komentar

preberite tudi

Glavni krivec za težko prebolevanje razhoda

To so razlogi, da se po orgazmu počutite tako čudovito

10 v moških očeh najbolj seksi ženskih oblačil

ne spreglejte