Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

LJFW: Osem kreacij, ki so nas navdušile prvi dan tedna mode

Jesenski teden mode bo tokrat trajal kar cel teden, ima pa tudi najdaljšo modno brv do zdaj.

22.10.2019 ob 2:40 | Foto: Mediaspeed, Jure Makovec | Avtor: Da. M.

LJFW: Osem kreacij, ki so nas navdušile prvi dan tedna mode

Začel se je ljubljanski teden mode, ki je sinoči na novi lokaciji navdušil s prvim sklopom modnih revij, napovedal trende za prihajajočo sezono in gostom postregel s svežim modnim navdihom.

Jesensko edicijo ljubljanskega tedna mode je otvorila revija znamke Loré, prvi večer pa so se po modni pisti, ki se tokrat vije kar skozi tri dvorane, sprehodili tudi modeli v kolekcijah Barbare Vrbančič, Ane Jelinič, znamke Things I Miss, Natasahrupic, pletenin Draž in Becha.

Modno dogajanje tokratnega tedna mode je trdno prepleteno tudi s skrbjo za okolje. Pri mnogih oblikovalcih smo namreč opazili kolekcije, ki so bile ustvarjene z mislijo na varovanje našega planeta. "Potrebno se je zavedati problematike onesnaževanja okolja, sploh, ker je tekstilna industrija drugi največji onesnaževalec našega planeta. Moja letošnja kolekcija je zato v celoti zasnovana iz recikliranega blaga. Oblačila sem sešila iz neprodanih kosov preteklih kolekcij, pa tudi mnogih vintage kosov, ki so tako dobili novo priložnost," razloži oblikovalka Barbara Vrbančič, ki se na ljubljanskem tednu mode sicer z veseljem predstavlja že kar nekaj let zapored.

V galeriji si oglejte utrinke prvega dne LJFW.


oddajte komentar

preberite tudi

7 očitnih znakov, da je tvoja poletna romanca pravzaprav tvoj sanjski partner

Zakaj me še ni zaprosil? Pet najpogostejših razlogov za njegovo odlašanje

Odkrito, zakaj moški lažje od žensk dosegajo orgazme

ne spreglejte