Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

LJFW: Coronska izvedba

Kljub neprijazni situaciji za dogodke, je letošnji teden mode v polnem zagonu, z desetdnevnim dogajanjem in dvema prizoriščema ponuja veliko zanimivega.

7.10.2020 ob 10:45 | Foto: Mimi Antolovič, Jure Makovec | Avtor: T. M., Da. M.

LJFW: Coronska izvedba

Kljub negotovim razmeram so se organizatorji odločili, da pripravijo teden mode. Še več, poskrbeli so za najbolj obširen program doslej, ki se dvija kar na dveh lokacijah. Desetdnevno dogajanje med prenovljenim podhodom Ajdovščina in Muzejem za arhitekturo in oblikovanje MAO je razgibano, obiskovalcem pa so zagotovili različen interaktivni vpogled v kolekcije domačih in tujih oblikovalcev.

Za odprtje je poskrbela Petja Zorec s prav posebno predstavitvijo v treh dejanjih, klasične šove pa bosta danes, v sredo, 7. oktobra, zaokrožili brat in sestra Draž ter oblikovalka Maja Štamol.

Prav danes si lahko v MAO ogledate tudi razstavo perspektivnega oblikovalca Matica Velerja, ki jo lahko obiščete brez vabila. Ob 16.uri lahko spremljate tudi okroglo mizo na temo Podporni poklici v modnem sektorju.

Prvič na LJFW

Jutri, četrtek 8.oktobra in v petek, pa se bodo na LJFW prvič predstavila skupina šiviljskih in oblikovalskih navdušencev, ki se že vrsto let vsak teden združujejo v skupini ŠŠŠ (Šuper Šola Šivanja) pri Anselmi.

Kolekcijo je ustvarilo sedem med seboj zelo različnih posameznikov, ki v osnovi prihajajo iz ekonomskih, novinarskih, jezikoslovnih, psiholoških vod, pravzaprav nima nihče uradne izobrazbe iz oblikovanja. Znanja in izkušnje krojenja, oblikovanja, šivanja in celostnega izdelovanja oblačil so pridobivali skozi leta druženja v Anselmi ob kavi, piškotih in šivalnih strojih. Od osnov so napredovali v vse kompleksnejše izdelke do stopnje, da svoje ustvarjanje ob veliki meri samokritike predstavijo na tednu mode.

Vsak bo predstavil en ali dva izdelka, ki jih je sam idejno osnoval, oblikovno izpopolnil, ukrojil in sešil. Navdih pri vsakemu je bila ideja sreče, glede na raznovrstnost skupine in različne percepcije sreče v naših življenjih gre za oblikovno precej različne izdelke. Čeprav so v skupini tudi mame z malimi otroki, v kolekciji – zanimivo glede na tematiko sreče – ni otroških oblačil, pač pa gre večinoma za ženske obleke, pa tudi kombinezone in torbice.

Na razstavo v podhodu Ajdovščina vas v četrtek, 8. oktobra, ob 17. uri vabijo Mateja Maganja Leskovec, Mateja Kocman, Anja Gorenc, Andreja Kristan, Gaja Gril, Dean Frank in Nina Prepadnik. Za namene predstavitve kolekcije je bil posnet tudi video, ki bo v četrtek premierno predvajan.

Kreacije tudi v prodaji

Na letošnji res posebni različici tedna mode smo priča tudi prav posebnim projekcijam, razstavam in konceptualnim predstavitvam ter težko pričakovanemu in ekskluzivnemu 'showroomu' oziroma prodajnemu kotičku, kjer bodo vse najnovejše kreacije tudi naprodaj.

Pestri modni razplet je mogoče spremljati prek družabnih omrežij, tam pa bodo letos podelili že tradicionalne nagrade WOW ​najbolj izvirnim modnim ustvarjalcem.


oddajte komentar

preberite tudi

7 očitnih znakov, da je tvoja poletna romanca pravzaprav tvoj sanjski partner

Zakaj me še ni zaprosil? Pet najpogostejših razlogov za njegovo odlašanje

Odkrito, zakaj moški lažje od žensk dosegajo orgazme

ne spreglejte