Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ko barve zamigetajo, pletenina zaživi

Kaj nastaja v ljubkem ateljeju sredi Lenta?

24.9.2017 ob 5:00

01_uvera_PhotoZiga Intihar-177.jpg

V svoj atelje, kjer je prepletenih ogromno niti, se vrti pletilni stroj, stojijo krojaške lutke in prevladuje pozitivna energija, nas je povabila modna oblikovalka Tanja Uvera, ki ustvarja pletenine. Unikatne pletenine. To še posebej rada poudari, saj ima Tanja Uvera med ustvarjanjem ves čas v mislih človeka, ki bo nosil njeno kreacijo, razmišlja ali bo obleka za poroko, službo, potovanje, ali bo obleka večerna ali dnevna. »Ko pride stranka k meni skušam prepoznati oziroma izvedeti čim več o njenem življenjskem in modnem slogu,« pripoveduje oblikovalka, katere cilj je obleka, v kateri imamo občutek, da je naša druga koža, da nam bo služila in nas naredila izjemne, vsakič ko jo bomo oblekli. Ko izbira barve za stranko, upošteva njen ten, barvo las in oči, saj le obleka, ki se ujema s človekom, lahko deluje tako, kot si najbolj želimo.

In zakaj ravno pletenine? »Pri pleteninah mi je všeč, da sem sama v procesu ustvarjanja prisotna od začetka in povsem do zaključka. Hkrati pa dovoljujejo ogromno prilaganja,« nam pove oblikovalka, ki je študij oblikovanja zaključila prav z modno revijo pletenin, potem pa jo je mentorica usmerila k pridobivanju izkušenj k Pleteninam Draž, kjer je delala več kot eno leto, nato pa začela plesti svojo lastno zgodbo.

04_uvera_PhotoZiga Intihar-180.jpg

Iz Ljubljane se je preselila v Maribor, kjer ima v središču mesta studio, v katerega marsikdaj pokuka tudi kakšno radovedno oko. »Veliko imam rednih strank, pri katerih že dobro vem, kaj si želijo, precej je tudi takšnih, ki so za mene izvedele od prijateljic, nekaj pa je takšnih, ki jih slučajno pritegnejo vse barve, ki sijejo iz studia.« S pleteninami lahko ustvari obleko, ki najbolj laska ženski postavi, za njene kreacije pa je značilno, da lahko zelo lepo in subtilno optično popravijo postavo in jo naredijo idealno. 

02_uvera_PhotoZigaIntihar-152.jpg

Tanja Uvera pri ustvarjanju izhaja iz narave. »Če delam cvetlično kombinacijo dveh močnih rožnatih barv, jima bom dodala še nekaj zelene, saj ima vsako cvetje v naravi tudi zeleno listje ali steblo,« pripoveduje. Tako ustvarja, kot sama pravi, prepričljive barvne harmonije.

»Obleka je končana takrat, ko barve zamigetajo in imate občutek, da se je vanje naselilo življenje. Takrat pripovedujejo zgodbo, ki je ujeta med zanke,« meni oblikovalka.  

06_Uvera_PhotoZigaIntihar-179.jpg05_Uvera_PhotoZigaIntihar-153.jpgBMWi stajerska pressPhoto Ziga Intihar-148.jpgBMWi stajerska pressPhoto Ziga Intihar158.jpgBMWi stajerska pressPhoto Ziga Intihar-165.jpgBMWi stajerska pressPhoto Ziga Intihar-149.jpgBMWi stajerska pressPhoto Ziga Intihar-183.jpgBMWi stajerska pressPhoto Ziga Intihar-171.jpg

Avtorica: Daša Mavrič
Foto: Žiga Intihar


oddajte komentar

preberite tudi

Ljudje s temi lastnostmi najlažje prebolijo in odpustijo prevaro

Sedem tipov moških, o katerih najpogosteje sanjarijo ženske

Oblika dojk, ki je moškim najbolj všeč

ne spreglejte