Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kdaj morate superge pustiti doma

Resda so moderne, a še vedno niso primerne za vse priložnosti.

30.4.2015 ob 6:30

ParisstrS15225.jpgbg.jpg

Čeprav se večinoma ne strinjate z modrostmi svoje mame o modi, ima glede superg najverjetneje prav. Velikokrat so neprimerna obutev ne glede na to, kakšne so modne smernice. Veste, kdaj se lahko celo osmešite, če jih obujete?

Na razgovor za službo. To se marsikomu sicer zdi logično, a novodobne modne navdušenke bi si privoščile tudi to. Toda če si res želite kakšno službo in ste že povabljeni na razgovor, si ne pokvarite vsega z napačno obutvijo. Mnogi delodajalci bi superge namreč vzeli kot znak nespoštljivosti in resnosti, zato se raje oklenite varnejše izbire – klasičnih čevljev z ne preveč visoko peto.

Na službeno večerjo. Tukaj velja enako pravilo kot pri razgovoru – superge izražajo neprofesionalnost. Lahko si vseeno privoščite malce svobode, a superge so vsekakor nezaželene, pa čeprav vam sodelavci pravijo drugače.

V elegantni restavraciji. Nenapisano pravilo veleva, da se za v elegantno restavracijo obujejo elegantni čevlji, enako velja za preostalo opravo.

Na formalnih fakultativnih dogodkih. Če vas čaka pogovor s profesorjem ali mentorjem, superge pustite doma, saj želite najbrž narediti enak vtis kot pri razgovoru za službo.

Na podelitvi diplome. Tega dogodka se boste spominjali vedno, zato se odločite za klasične čevlje.

Na lastni poroki. Čeprav se vam v tem trenutku to zdi zanimiva in unikatna ideja, vam superge v kombinaciji s poročno obleko čez nekaj let, ko boste gledali fotografije, zagotovo ne bodo vzbujale lepega občutka in odločitev boste obžalovali.

Kot turistka. Seveda, superge so takrat najboljša izbira, vendar ne vedno. Če nameravate obiskati Vatikan ali Belo hišo, jih zamenjajte vsaj za udobne balerinke. Tam so superge namreč celo prepovedane. Pred potepom v kulturne prestolnice in podobna mesta se zato prej pozanimajte, kje obstajajo podobna pravila.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

ne spreglejte