Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako prihraniti denar za nakup nove garderobe?

Naša oblačila izražajo tisto, kar smo. Naš karakter, zgodbo in konec koncev okus. Zato moramo za njih dobro skrbeti in jih negovati, da se v čim boljšem stanju obdržijo čim dlje.

21.5.2018 ob 6:02

prijateljici_klepet.jpg

Podatki kažejo, da kar 70 % oblačil zavržemo zaradi slabih negovalnih navad. Tako v naših omarah zazeva praznina in dokupiti moramo nove kose. To počnemo vse pogosteje, s tem pa zavržemo ogromne količine oblačil in odpadnega materiala. 71 % odstotkov ljudi bi spremenilo svoje pralne navade, če bi to pomenilo, da bi se oblačila ohranila dlje.

Kako lahko poskrbimo za večjo obstojnost oblačil?

S skrbnostjo prihranimo čas, energijo in denar, oblačila pa bodo dlje časa nosljiva. Ko usvojimo prave pralne navade, se tudi svila ne bo več mečkala in volna krčila.

Primerno se je ravnati po etiketah na notranji strani oblačil, ki sporočajo sestavo oblačil, priporočljivo temperaturo med pranjem in način sušenja. Da kosi ne zbledijo, jih pred pranjem obrnimo od znotraj navzven.

srajce.jpg

Na voljo pa so tudi tehnološke rešitve, kot je Electroluxova linija pralnih in sušilnih strojev PerfectCare za nežno pranje in učinkovito sušenje, ki inovativno združuje slog in tehnologijo, poleg tega pa je energijsko varčnejša.

Pralni stroji dlje obdržijo lep videz oblačil – so manj obrabljena, manj se trgajo –, tudi tako, da vsako pranje končajo s paro ter ščitijo vlakna. Pranje je krajše, a zagotavlja toliko bolj učinkovite rezultate.

Medtem ko ima eden izmed modelov pralnih strojev med nastavitvami tudi program za pranje džinsa, bo ljubitelje svile in volne razveselila novica, da sušilni stroji PerfectCare nežno posušijo tudi oblačila iz teh materialov. Strah, da se bodo uničila, je odveč.

Z vzpostavitvijo pravih negovalnih navad in uporabo do oblačil prijaznih strojev se vaši najljubši kosi ne bodo krčili, izgubljali oblike, občutka novega in barv.


oddajte komentar

preberite tudi

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

ne spreglejte