Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako lahko tudi sama modno osveščaš v roza oktobru

Modne majice z dobrim namenom.

30.9.2017 ob 5:05

majcke_micna_marx.jpg

Jutri se začenja roza oktober, ki je poleg lepega jesenskega meseca, ko nam narava ponuja čudovito sprehajalno kuliso, dišeč kostanj in postopno umirjanje duha po razburljivem poletju, tudi mesec osveščanja o raku dojk. 

Slovensko društvo Europa Donna vas bo v tem mesecu večkrat spomnilo na pomembnost preventive, kamor sodi zdrava prehrana, gibanje in redni samopregledi. Rak dojke je namreč najpogostejši rak, v Sloveniji za rakom dojk vsako leto zboli 1300 žensk in okoli deset moških, letno pa za rakom dojk umre skoraj 400 žensk in pet moških. Je pa rak dojk tudi visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj, prav tako je ob zgodnji diagnozi zdravljenje bolj uspešno in lahko tudi manj obsežno. 

Za visoko ozdravljivost raka na dojkah se lahko zahvalimo tudi združenju Europa Donna, ki s številnimi akcijami  opozarja na pomen preventive, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni. 

Misli, ki nas napolnijo z energijo

Ena izmed teh akcij je nastala tudi v sodelovanju z modno hišo Sportina in njihovo lastno znamko Marx. Jana Koteska, manekenka in članica združenja Europa Donna, ki je raka dojk premagala v zgodnji mladosti, je oblikovala tri majice, ki s pozitivnimi poslikavami in napisi dajejo motivacijo, energijo in nas spomnijo na smisel našega bivanja. »'Love is your Power' je bil moj moto med zdravljenjem,« nam je povedala Jana. »'I can & I will' so besede, ki so spodbujale Tanjo Spanić, našo predsednico združenja. Tretji logo 'Pink Warrior' pa je skupen vsem nam,« je še povedala Jana in dodala, da so motivi splošni in ženstveni ter s sporočilom ne ciljajo na bolezen, temveč pozitivno miselnost. Ta pa ne bo škodila prav nobenemu, kajne? 

Vse majice so narejene iz 100 odstotnega organskega bombaža, njihova cena pa je 14,99 evra. Na voljo so v vseh Sportininih prodajalnah po Sloveniji in tudi na Hrvaškem. Od vsake majice bo Sportina ob koncu leta, do takrat se namreč prodajajo, Europi Donni donirala tri evre. 

V galeriji si lahko ogledaš vse tri modele majčk, ki imajo dober namen. 

Avtorica: Da. M. 
Foto: Črt Piksi (naslovna fotografija), Sportina (fotografije majic)


oddajte komentar

preberite tudi

Moška beseda: 20 iskrenih dejstev o tem, kaj pomeni biti soprog ali partner

Pismo ljubice: Kako sem spoznala, da sem druga ženska

Moški in orgazem: Igrajo pogosteje, kot bi pričakovali

ne spreglejte