Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Hitre rešitve za uničene kose garderobe

Preden povsem obupate, jih poskusite rešiti z domačimi pripomočki.

16.5.2015 ob 8:15

shutterstock_138828500.jpg

Vse skupaj je lahko precej preprosto, le pravo orodje je treba vzeti v roke. Tako lahko pred gotovim koncem rešite dobršen del svoje garderobe in se s tem izognete nepotrebnemu zapravljanju za nove kose.

 • Kosmatenje puloverjev zaustavite z zamrzovalnikom. Puloverje iz kašmirja in volnene puloverje, ki se kar ne nehajo kosmatiti in ves čas puščajo kose na drugih oblačilih, pred vsakim nošenjem za nekaj minut položite v zamrzovalnik.

 • Zamrzovalnik bo pomagal tudi smrdljivim kavbojkam. Če se iz njih širi neprijeten vonj, jih dajte v plastično vrečko in čez noč položite v zamrzovalnik. Ta bo uničil vse bakterije, ki so krive za neprijeten vonj.

 • Limona in soda bikarbona odstranita madeže pod pazduhami. Najprej poskusite le z limono in vodo, če pa je madež trdovratnejši, primešajte še sodo bikarbono. Z mešanico podrgnite po madežu, nato pa jo pustite delovati za nekaj minut, preden gre oblačilo v pralni stroj.
shutterstock_125359388.jpg
 • Z vodko odpravite neprijeten vonj. Če se z vaših oblačil širi neprijeten vonj, a nimate časa, da bi jih oprali pred naslednjim nošenjem, jih preprosto popršite z vodko in počakajte, da se posuši. Alkohol bo uničil vse bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj.

 • Madeže od ličil odstranite z brivsko kremo. Če si pri slačenju po nesreči oplazite obraz in se na ovratniku poznajo sledi ličil, lahko to rešite z brivsko kremo. Nanesite jo na madež, malo razmažite in vrzite v pralni stroj.

 • Utrjevalec za lase odstrani madeže šminke. Utrjevalec preprosto popršite po madežu in s prsti poskrbite, da ga bo tkanina dobro vpila. Potem je na vrsti pranje v pralnem stroju.
shutterstock_56832160.jpg
 • Prozorni lak za nohte popravi zrahljana očala. Če se ročaji očal majejo in ne oprimejo obraza tako, kot bi morala, tečaje premažite s prozornim lakom za nohte. Hitra in začasna rešitev, če pri roki nimate primernega izvijača.

 • Prozorni lak pomaga tudi pri zrahljanih gumbih. Kadar nimate časa za šivanje in ponovno pritrjevanje gumba na svoje mesto, vrh gumba, kjer se vidi sukanec, premažite s prozornim lakom, ki bo pritrdil sukanec in zaustavil paranje.

 • Umazanijo s čevljev iz semiša odpravite s pilico za nohte. Nežno podrgnite in umazanija bi morala izginiti.
shutterstock_186738668.jpg
 • Odrgnine na čevljih iz lakastega usnja odpravite z vazelinom. Potrebujete le še vatirano paličico, s katero podrgnete po vazelinu, s tem pa nato po odrgnjenem delu.

 • Usnjene čevlje zloščite z losjonom za telo. Če nimate pri roki loščila za čevlje, vzemite brisačo, nanjo namažite nekaj losjona in s tem po usnjenih čevljih.

 • Lakasti čevlji se bodo sijali po tretmaju s čistilom za steklo. Prebrišite jih s krpo, ki ste jo popršili s čistilom za steklo.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Čas za novo ljubezen? To so nasveti za zmenke po razhodu

12 stvari, ki jih v razmerju ne prenaša nobena močna ženska

Pet znakov, da je zaljubljen (in pet, da ni)

ne spreglejte