Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Hitre rešitve za najbolj moteče modne težave

Kadar ste v naglici, je dobro poznati nekaj hitrih modnih trikov.

15.1.2016 ob 1:50

MilanoS15049.jpg

Modne težave so ponavadi pojavijo ravno takrat, ko se nam res že mudi in nimamo časa za plan B. Zato si poglejte, kako boste hitro rešili svojo opravo brez stresa in preoblačenja, ki lahko vzame dodatnih 15 minut ali še več.

Težava: hlače so predolge

Rešitev št. 1: preden jih nesete k šiviliji na krajšanje, presodite, če se lahko tega lotite kar same. Včasih so lahko preprosto odrezane hlačnice pri kavbojkah videti prav šik. Če pa imate nekaj šiviljskih spretnosti, lahko morda skrajšate tudi elegantnejše hlače, saj za lepo obrobo potrebujete le sukanec in šivanko.

Rešitev št: 2: če imate hlače že na sebi, ko ugotovite, da so predolge in ni časa za šivanje, si jih preprosto zavihajte. Morda bo ta preprost trik celotni opravi dal tisto piko na i.

Predolge hlače si preprosto zavihajte.

Težava: čevlji so pretesni

Rešitev št. 1: pretesne čevlje obujte z debelimi nogavicami in jih skušajte malce raztegniti s hojo po stanovanju. Nato pa na najbolj tesne dele usmerite topel zrak iz sušilca za lase in pri tem vztrajajte kakšno minuto. Topel zrak bo malce raztegnil materila, zato čevlje sezujte po nekaj minutah, ko se bodo predeli, v katere ste usmerili topel zrak, ohladili.

Rešitev št. 2: v skrajnem primeru se po pomoč obrnite k lepilnemu traku. Sredinec in prstanec na nogi zlepite skupaj, s čimer boste ustvarili nekaj dodatnih milimetrov prostora v čevlju. Predlagamo medicinski lepilni trak, ki je prijaznejši do kože in prijetnejši za takšno uporabo.

Pretesne čevlje raztegnite s pomočjo sušilca za lase in debelimi nogavicami.

Težava: zmečkana srajca, vam pa se mudi

Rešitev št. 1: če šele, ko ste oblečeni, ugotovite, da je oblačilo zmečkano, si pomagajte z ravnalcem za lase. Hitreje se segreje in odlično opravi svoje delo. Lahko ga vzamete tudi s seboj, če sumite, da se vam bo oblačilo tekom dneva spet zmečkalo. Hitro likanje lahko opravite v toaletnih prostorih.

Rešitev št. 2: če so zmečkanine na spodnjem delu srajce, jo preprosto zatlačite v hlače ali krilo.

Zmečkano srajco ali top polikajte z ravnalcem za lase.

Težava: madež na oblačilu, a ni časa z preoblačenje

Rešitev št. 1: tuhtanje o novi opravi vam bo vzelo preveč časa, zato madež preprosto prekrijte s kakšno broško, bogato in gosto ogrlico, z ruto ali pasom. Uporabite svojo domišljijo in morda odkrijete nov videz.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

10 v moških očeh najbolj seksi ženskih oblačil

Znaki, ki odkrivajo lažnivca

To so lastnosti, zaradi katerih moški obožujejo ženske

ne spreglejte