Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Foto: Barvita razstava kreacij Giannija Versaceja vabi v Berlin

V berlinskem razstavišču Kronprinzenpalais je od danes na ogled razstava, posvečena legendarnemu italijanskemu modnemu oblikovalcu Gianniju Versaceju (1946-1997).

31.1.2018 ob 9:05

versace_AP_Pictures-20180130150654-30315900.jpg

Gianni Versace je ljubil Berlin, mesto, ki je bilo tako živahno, kot je bil sam. Tudi korenine njegovega uspeha segajo v Nemčijo; svojo prvo samostojno kolekcijo je leta 1978 predstavil v nemškem mestu Lippstadt. Leta 1994 pripravil svojo prvo razstavo v Berlinu. Bil je navdušen in načrtoval je, da se bo vrnil. Vendar je bil tri leta pozneje, na vrhuncu svojega uspeha, umorjen na pragu svoje vile v Miamiju na Floridi, piše na spletni strani visitberlin.de.

Letošnje leto je zato po besedah organizatorjev pravšnje za poklon temu izjemnemu ustvarjalcu in njegovemu delu. Eksponate za razstavo so posodili številni zasebni zbiratelji iz vsega sveta. Med drugim so v postavitev vključene kreacije, ki jih je zasnoval za pop zvezdnike Princea, Madonno, Eltona Johna in Georgea Michaela ter za modele, kot so Claudia Schiffer, Naomi Campbell ali Linda Evangelista. Predstavljeni so dih jemajoči modni dodatki in notranja oprema; videti je mogoče tudi rekonstrukcijo njegove spalnice v Miamiju.

versace_AP_Pictures-20180130150801-90150000.jpg

Gianni Versace se je rodil v Reggiu v Kalabriji. Z 18. leti je začel delati v materinem šiviljskem salonu. Od leta 1968 je bil samostojni kreator, od leta 1973 kreator modne hiše Genny and Callaghan.

Znan je bil po izzivalnih, vendar estetsko visoko kakovostnih modelih ženskih večernih oblek ter po sproščeni in elegantni moški modi. Pogosto je uporabljal usnje in nenavadne materiale. Bil je ustvarjalec s pretanjenim občutkom za barve, navdihe je našel med drugim v slikarstvu in japonskih narodnih nošah.

versace_AP_Pictures-20180130150832-88970800.jpg

Kreiral je tudi kostume za balete in operne predstave. Med prvimi se je zavedal pomena kakovostnega oglaševanja svojih izdelkov.

Razstava, ki je po zagotovilih organizatorjev doslej najobsežnejša predstavitev Versacejevega snovanja, bo na ogled do 14. aprila.

Razstava bo zagotovo toliko bolj zanimiva tudi zaradi serije Umor Giannija Versaceja: Ameriška zločinska zgodba, ki je premiero doživela ravno v teh dneh in že navdušuje gledalce. Zgodba prikazuje tragičen dogodek, ki se je zgodil na stopnišču pred njegovo vilo Caso Casuarino na Miami Beachu na Floridi in razplet ter dogajanje v družini Versace po umoru. V seriji igrajo Edgar Ramirez, ki je Gianni, Penelope Cruz igra njegovo sestro Donatello, Ricky Martin pa Giannijevega partnerja. Televizijska serija je nastala pod okriljem produkcijske hiše 21st Century Fox, predvajana pa je na Fox TV.

Ob odprtju razstave je potekala tudi modna revija. Utrinke si lahko pogledate v galeriji. 

Avtorica: Da. M. 
Vir: STA
Foto: AP Pictures


oddajte komentar

preberite tudi

15 neprecenljivih resnic iz 15-letnega zakona

V razmislek: Vse to boste pogrešali, ko ne boste več samski

Na koncu sem jokala pod prho (izpovedi žensk, ki so s seksom čakale do poroke)

ne spreglejte