Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Dve modni kršitvi, ki sta vsako poletje bolj razširjeni

Ste tudi vi eden izmed kršiteljev?

28.8.2019 ob 6:30 | Foto: GettyImages | Avtor: Da. M.

Dve modni kršitvi, ki sta vsako poletje bolj razširjeni

Ležernost v modnem svetu ima vedno večji pomen, in če so moške obleke ter ženski kostimi v poslovnem svetu vedno redkejši, so na drugi strani vedno pogostejše povsem sproščene modne kombinacije, ki jih neredko vidimo tudi na mestih, kjer takšen izbor ni najbolj primeren. Zdi se, da se vedno več dopušča in tako tudi klasične japonke, ki so narejene za na plažo neredko zaidejo na mestne ulice ali celo v službene pisarne. Pa so primerna obutev? Za mnenje smo vprašali Leo Pisani, strokovnjakinjo za kulturo oblačenja.

»V poslovnem svetu svetujem uporabo zaprtih čevljev, če so delovni pogoji ustrezni. V vseh poslovnih okoljih velja, da nismo oblečeni in obuti, kot da gremo na plažo ali na kakšno športno aktivnost.  Japonke so obuvalo za na plažo, ne glede na to, katere blagovne znamke so. Kljub temu, da smo danes v vseh poslovnih okoljih oblečeni bolj sproščeno, obstajajo meje. Pretirana ležernost v oblačilih nakazuje na pretirano ležeren odnos do dela,« pojasnjuje Pisanijeva.

Japonke so obuvalo za na plažo, ne glede na to, katere blagovne znamke so.

Sončna očala naj imajo le funkcijo očal

In če se bomo od japonk, že zaradi vremena, na srečo kmalu poslovili, pa je tudi jeseni pametno vedeti nekaj o bontonu glede sončnih očal. Opažamo namreč, da so te pogosto povsod, le na nosu, kjer ščitijo oči, ne. Recimo zataknjene za majico, obleko ali pa poveznjene na glavi, namesto obroča za lase. »Sončna očala so zaščita pred močno svetlobo ampak v prvi vrsti modni dodatek. S sončnimi očali zakrijemo oči in tako onemogočamo dobro komunikacijo, zato je vljudno, če jih snamemo med pogovorom. Če imamo določene zdravstvene probleme se sogovorniku opravičimo in razložimo, zakaj moramo zakriti oči. Sončna očala so zelo uporabna kot držalec las, ki nam lahko silijo na obraz. Čeprav optiki odsvetujejo, saj jih tako razširimo, jih ženske pogosto uporabljamo za ta namen,« o sončnih očalih meni Lea Pisani.

S sončnimi očali zakrijemo oči in tako onemogočamo dobro komunikacijo, zato je vljudno, če jih snamemo med pogovorom.

Sogovornico smo povprašali tudi, kdaj pa moramo očala obvezno sneti iz oči, saj v nasprotnem primeru kršimo osnove bontona. »Ko si očala nadenemo na lase naša podoba deluje sproščeno, počitniško, poletno. Zato ni vljudno, če očala na ta način uporabljamo v poslovnem svetu, tudi če gre za kosilo na prostem, ne uporabljajo se v zaprtih prostorih, snamemo jih ob slovesnostih – npr. poroke – predvsem ne ob fotografiranju. Očala tudi snamemo iz glave, ko se z ljudmi srečamo in pozdravljamo z navideznim poljubom na lica, saj očala hitro zdrsnejo in padejo na tla,« zaključi poznavalka kulture oblačenja.

Priporočamo tudi: Harry Styles: Vse se vrti okrog seksa in žalosti

Preberite še: Za manj zapravljanja naj si vsak privošči stilistko

Morda vas zanima tudi: Po poroki sin nima več časa zame, tudi snaha me ne upošteva

preberite tudi

Priložnost, ob kateri moški najpogosteje varajo

Sedem pasti poletnega seksa

Zakaj bi morali pred seksom popiti kozarec vode

ne spreglejte