Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Baretke: Modni dodatek z največ šarma

Nekoč so dominirale, potem so jo prekrili drugi trendi, a vedno so bile na sceni.

19.11.2021 ob 5:10 | Foto: GettyImages | Avtor: Ajda Janovsky

Baretke: Modni dodatek z največ šarma

Kar se mode tiče, se rade zgledujemo po Francozinjah, prav tako bi bile rade urejene, kot so one. Letos so si dame iz Francije na glavo poveznile baretko. Pokrivalo ni le modno, jeseni (in pozimi) bo našo pričesko zaščitilo pred vlago, kar je vsekakor plus (z njo lahko celo skrijemo slabo frizuro), poleg tega nas greje. So zanimive oblike, zaradi česar so vpadljiv modni detajl. Sami plusi, torej. Lahko jo kombiniramo z usnjenimi jaknami in elegantnimi plašči, tudi s širokimi jogger hlačami ali kavbojkami jo lahko nosimo. Lahko je volnena, iz filca, tudi usnjena, odvisno od priložnosti. Med modnimi dodatki za hladnejše dni je najbolj eleganten kos in bo popestrila vsak styling.

Na čelo ali na strani

Za ženstveni slog bomo oblekle dolgo krilo, belo majico in usnjeno jakno ter si na glavo, kot češnjico na vrh torte, poveznile baretko. Ali izbrale malo krzna, seveda umetnega, in malce barv pa visoke pete. In mesto nam bo ležalo na dlani. Imenitno se obnese z dolgo obleko, ki jo ozaljšamo s širokim pasom. Ženske, ki so bolj rockerske po duši, bodo baretko skombinirale z usnjenimi hlačami ali črnimi kavbojkami pa majico z napisom, seveda rockerskim.

Tudi s širokimi kavbojkami bo videti imenitno.

Za bolj sproščen videz, pa vendar obenem chic, bomo pokrivalo združile z bolj vpadljivim plaščem, ki je lahko usnjen ali s to jesen tako modnim potiskom, grafičnim ali, še bolje, živalskim, leopardjim. T. i. ulični videz bomo dosegle s širokimi kavbojkami in prevelikim, oversized plaščem ali jakno. Ter seveda baretko na glavi. Pomembno je, da je udobno in toplo. In za trenutke, ko ne veste, kaj bi izbrale: s popolnoma črno kombinacijo ne moremo zgrešiti.

Črna je pač preverjena različica, a so si tudi druge barve priborile svoje mesto: danes lahko izbiramo med oranžnimi, rdečimi, zelenimi, belimi, rjavimi, lahko je potiskana ali z okraski. Tudi glamurozne smo lahko, baretko nosimo z elegantnimi plašči, malimi črnimi oblekami in pepita vzorcem.

Nosimo jo lahko na eno ali drugo stran glave.

In kako jih bomo nosile? Čar baretke je v tem, da jo lahko nosimo na več načinov. Lahko jo povlečemo na čelo ali pa nazaj, da jo imamo na sredini glave, nosimo jo na levi ali desni strani, glavo lahko v celoti prekrijemo, torej baretko potegnemo čez ušesa. In če se vam zdi, da vam vseskozi leze z glave, jo ukrotite z lasnicami.

Preberite še: Najlepši zimski plašči, ki ne stanejo več kot 100 evrov

Morda vas zanima tudi: Trend med potiski: Oblečeni v gobe


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte