Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Za udobne čevlje in sproščen korak

Čevlji z visoko peto so neredko vir bolečin ter oteženega koraka. S pravimi prijemi bo to postalo preteklost.

13.10.2015 ob 6:30

shutterstock_285664730.jpg

Ženske jih obožujejo, moški jih radi vidijo. Visoke pete na videz podaljšajo noge in polepšajo postavo. Na žalost pa hoja v njih ni vedno ravno prijetna. Poglejte si nekaj trikov, s pomočjo katerih lahko postane tudi to.


Že slediš Mični na Facebooku?

Mehki vložki proti žuljem. Več kot dobrodošla rešitev za izjemno trde čevlje so silikonski ali vožki iz gela. Namestite jih na mesta, kjer vas čevlji najbolj žulijo: na peto ali podplat.

shutterstock_297530294.jpg

Brusilni papir proti zdrsavanju. Večina čevljev z visoko peto je v notranjosti gladkih, noga v najlonkah ali celo bosa zato drsi, kar zmanjša gracioznost gibanja. Preprosto rešitev za to nudi brusilni papir. Nekoliko zbrusite notranjost obutve - ob hrapavi bo noga manj drsela.

Dezodorant ni samo za svežino. Da bi čevlje zmehčali in preprečili trenje stopala, z dezodorantom v stiku namažite njihovo notranjost.

shutterstock_202758556.jpg

Led za tesne čevlje. Če so vam čevlji le malce pretesni in je noga v njih zato preveč stisnjena, si pomagajte z ledom. Vrečko napolnite z vodo, jo dobro zaprite in položite v čevlje, te pa čez noč v zamrzovalnik. Ko bo nastal led, ki ima večjo prostornino od vode, se bo čevelj razširil in tako bo bolj udoben za nošenje.

Nižja peta. Če imajo vaši čevlji izjemno visoko peto, celo previsoko (kar si pred nakupom niste mislili), prosite čevljarja, naj vam jo malce skrajša. Pol ali cel centimeter ne bo spremenil oblike čevlja, bo pa bolj prijeten za hojo, saj bo občutno zmanjšan pritisk na sprednji del stopala.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj se zgodi s penisom, če ga moški ne uporablja

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

ne spreglejte