Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Za dekleta, ki uporabljajo britvico: 3 triki za dolgo gladke noge

Učinki britja bodo vidni dlje, če se boste zadeve lotili prav.

5.7.2016 ob 6:55

gladke_noge_shutterstock_316067039.jpg

Čeprav dlačice po britju zrastejo veliko hitreje, kot po voskanju, je prav uporaba britvice med pripadnicami nežnejšega spola še vedno najbolj priljubljen način za bitko z njimi. Če ste med tistimi, ki prisegajo na britje tudi sami, bi seveda radi, da bi bili rezultati opazni kar najdlje. Poglejte si tri zvijače, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Več koristnih nasvetov poiščite na Facebooku.

Priprava kože

Da bi britvica dlačice odstranila čimbolj pri korenini, je kožo nanjo potrebno temeljito pripraviti. In sicer s kvalitetnim luščilom. Eno od najbolj učinkovitih je luščilo iz morske soli. Med prhanjem na kožo nanesite drobno mleto sol in s krožnimi gibi zmasirajte področja, ki jih želite depilirati. Groba tekstura bo odstranila odmrle celice, ki se sicer kopičijo na koži in britvici preprečujejo, da bi dobro opravila svojo nalogo. Ob tem luščilo prerečuje še vraščanje dlačic.

britje2.jpg

Namakanje

Telo izloča naravna olja, ki kožo ščitijo pred zunanjimi vplivi. Prav ta olja zmanjšujejo kvaliteto britja. Posledično dlačice hitreje zrastejo in že naslednji dan postanejo vidne. V kolikor bi radi res najboljše učinke, si pred britjem privoščite toplo kopel ali podaljšate prhanje. Tako boste s povrhnjice temeljito odstranili vse maščobe ter odprli kožne pore in britvica bo lahko dlake odstranila bližje korenini. 

Uporaba pene ali gela za britje

Za maksimalen učinek združite prhanje in depilacijo, kljub temu pa med njo uporabite peno ali gel za britje. Takoj, ko boste noge namočili, izbranega na malce vlažne nanesite v kar najdebelejšem sloju. To bo koži pomagalo zadržati vlago in s tem pripomoglo k odstranjevanju dlačic tik ob korenini. Prav tako bo ostra britvica lažje polzela po koži, občutek ob tem bo prijetnejši in učinek  dolgotrajnejši.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte