Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vroča tehnika striženja las

Nove tehnike striženja se najbolj veselijo dolgolaske.

22.6.2017 ob 8:40

02_skarje.jpg

Tehnika striženja z vročimi škarjami je mnogim nepoznana, čeprav takšne škarje niso novost v frizerskih salonih. A kot vse inovacije so potrebovale nekaj popravkov, razvoja in napredka. Zadnja različica te tehnike omogoča pregled lasišča s posebno kamero, med katerim lahko frizerski mojster natančno prepozna poškodovane lase.

»Za tovrstno striženje se odločajo predvsem dolgolaske, ki si želijo dolgih in zdravih las, a zgolj z umivanjem in negovanjem tega ne morejo doseči. Las se sčasoma začne cepiti in tako ne morejo doseči želene dolžine. Pogosto dekleta vztrajajo, da jim odstrižemo le nekaj centimetrov, in imajo še vedno razcepljene konice,« vzrok za odločitev o vročih škarjah pojasnjuje Viki Leški, lastnica salona Viki's Place.

Striženje z vročimi škarjami je torej prava rešitev za vse, ki bi se obiska frizerjev najraje izognili, saj si puščajo dolge lase. Pri omenjeni tehniki frizer najprej s Kerastasovo kamero diagnosticira las in vidi, na kateri dolžini je ta že slaboten in bi ga morali odstriči, s kamero frizer vidi tudi, kako je las vzdrževan, in lahko svetuje primerno nego.

»Prednost striženja z vročimi škarjami je, da zaprejo konico lasa in iz njega ne odteka keratin. Sicer pa če primerjam striženje z običajnimi škarjami, ki povrhu še niso dobro nabrušene, se po takšnem striženju na koncu lasa naredi bunkica, ki se zelo hitro razcveti. Ravno zato je zelo pomembno, kako frizer skrbi za svoje škarje. Vroče škarje pa zaradi visoke temperature konico takoj zaprejo,« pojasnjuje Leškijeva in dodaja, da kljub vročini las s tem ne poškodujemo, saj ne gre za toplotno obdelavo celotne dolžine lasa, ampak le njegove konice. Škarje se ogrejejo med 130 in 150 stopinjami Celzija, toploto pa frizer nastavi glede na strukturo las.

Tehnika striženja z vročimi škarjami je nekoliko drugačna, striže se na suho lasišče, saj tako lažje prepoznajo poškodovane lase. Po treh ali štirih striženjih se stanje že občutno izboljša. »Z običajnim striženjem se nam konice cepijo po približno dveh mesecih, s temi škarjami pa ta čas vsaj še enkrat podaljšamo,« so nam zaupali v salonu.

Med našim obiskom salona je vroče škarje prvič preizkusila aktualna miss športa Manca Šepetavc, ki smo jo že gostili pred našim Modnim objektivom. Njen slog si lahko ogledate tukaj. <--

Avtorica: Da. M. 
Foto: Črt Piksi


oddajte komentar

preberite tudi

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

ne spreglejte