Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Triki za boljše in lažje oblikovanje pričeske

Kadar je pred vami pomemben dan, si lahko tudi doma ustvarite pričesko, kakršno bi vam frizer.

14.5.2015 ob 6:30

shutterstock_209511934.jpg

Zvezdniški frizer George Papanikolas, ki med drugim skrbi za lase sester Kardashian, igralke Mile Kunis in Nicole Richie ter je najbolj zaželen frizer v Hollywoodu, je delil nekaj nasvetov, ki jih mora poznati vsaka ženska.

Za popolne kodre si umijte lase večer prej. Kodri, ustvarjeni z likalnikom ali s kodralnikom, so najlepši in najobstojnejši, če jih naredite dan po tem, ko ste si umili lase. George predlaga, da si lase umijete zvečer, jih posušite s sušilnikom in greste spat. Naslednji dan je čas za kodranje.

shutterstock_170783495.jpg

Nezaželeno skodranost preprečite s suho brisačo. Če so vaši lasje dovzetni za kodranje, ko stopijo v stik z vlažnim zrakom, jih po umivanju in pred sušenjem s sušilnikom dobro osušite s suho brisačo. A pozor! Nikar jih ne drgnite, temveč jih le dobro pritisnite ob brisačo in jih ovijte vanjo. Po končanem sušenju s sušilnikom pa jih za nekaj minut sušite še s hladnim zrakom iz sušilnika.

Za večji volumen lase sušite z glavo navzdol. Kadar si želite polnejšo pričesko, si lase ves čas sušite z glavo navzdol in jih tako tudi počešite.

shutterstock_51283090.jpg

Naelektrenost preprečite s krtačo, popršeno z utrjevalcem. Ko si zaželite urejene in lepo zglajene pričeske, pri kateri naelektrenost ne pride v poštev, krtačo za oblikovanje predhodno popršite z utrjevalcem.

S kodralnikom kodrajte od sredine proti konicam. In ne od korena las. Tako boste ustvarile modernejši videz s polnimi kodri.

shutterstock_159829712.jpg

Valovite kodre ustvarite ob pomoči kite in likalnika. Če si želite bolj spontanih in igrivih kodrov, si spletite več kit, ki jih nato zlikajte z likalnikom. Ko boste razdrli kito, bodo nastali lepi valoviti kodri.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

ne spreglejte