Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Triki, s katerimi boste v hipu videti mlajši

Lepi lasje, koža in zobje so ogledalo zdravja, dobrega počutja in mladostne energije.

10.4.2015 ob 6:30

shutterstock_249122869.jpg

Seveda poznate osnovna pravila lepotičenja in nege, a poglejte si še nekaj takšnih, manj znanih priporočil, ki vam bodo pomagali do lepega, bolj svežega ter mladostnejšega videza.

Nega las. Vsi pripomočki, ki jih uporabljate za nego las, od sušilcev do likalnikov in kodralnikov uničujejo naglavni okras. Čeprav ste prepričani, da brez njih niste videti tako popolni, privoščite svojim lasem vsaj krajši odmor. Občasno jih po pranju ne negujte z ničemer, pač pa samo pustite, da se posušijo na zraku. Zdravi lasje so ključ do lepega videza, zato pazite tudi na prehrano in z njo telesu zagotovite dovolj beljakovin. Optimalna količina za ženske znaša 46 gramov na dan.

Krema za sončenje. Ne zgolj poleti in ob jasnem vremenu, kremo za sončenje uporabljate vsak dan. Tudi, ko dežuje. Te ne nanašajte le na obraz pač pa tudi na roke. Če ste zunaj dlje časa, nanos ponovite vsaki dve uri. Sončni žarki bodo sicer povzročili nastanek gubic, te pa je seveda veliko lažje preprečiti, kot zdraviti.

shutterstock_70709455.jpg

Beli in lepi zobje. Negovani in zdravi zobje so ogledalo zdravja, določena živila pa na njih puščajo neljube madeže in jih zato uničujejo. Največja nevarnost zanje je temna in lepljiva hrana, kot so razne omake za pečenje in slaščice. Na seznamu zobem neprijaznih so tudi gazirane pijače, kava, črni čaj in rdeče vino. Sta pa na drugi strani zdravju zob koristni sadje in zelenjava, ki zaradi vlaknin na sklenino delujeta kot ščetka za zobe. Umestite ju torej na vsakodnevni jedilnik.

Pametni dodatki. Poleg gubic na obrazu so največje izdajalke let tiste na rokah. Z nekaj zvijačami pa jih je mogoče malce utišati: lepi in negovani nohti ter vpadljiv nakit bodo vedno v središču pozornosti in tako bo tisto, na kar niste ponosni, manj opazno. Med laki izbirajte nežne rožnate ali rdeče nianse. Prav te so tiste, ki zagotavljajo najbolj lep in eleganten ter hkrati mladosten videz.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kakšen ljubimec ste glede na mesec rojstva

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

ne spreglejte