Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Trik, s katerim bodo roza lasje ostali roza

Koloristka svetuje, kako ohraniti živahno in lepo barvo las.

7.3.2017 ob 9:50

17140X8761.jpg

Če ste spremljali letošnjo Emo ste zagotovo opazili, da sta Nika Zorjan in Raiven močno izstopali tudi zaradi divje barve svojih las. Da je njuna barva las vedno živahna in sveža, pa je potrebno v to vložiti kar nekaj truda, saj je za takšne odtenke značilno, da se hitreje sperejo kot običajne barve. Kakšna nega je za takšne lase najbolj primerna smo povprašali mojstrice v slonu Med in mleko, kjer so tik pred finalnim večerom poskrbeli, da so Nikini lasje še posebej žareli.

Sandra Vlahović stilistka, koloristka in vodja ljubljanskega salona pravi, da je nega za ohranjanje in vzdrževanje takšnih odtenkov ključnega pomena. "Barva se lahko vzdržuje v salonu, lahko pa jo negujemo tudi sami doma. Neizogibno je, da se takšne barve izperejo, saj so nanešene na posvetljeno podlago. Posvetljen las pa je las brez pigmenta, kar pomeni, da se barve nanašajo samo na površino, ne pa tudi v samo strukturo las." 

PREBERITE še // Stevo o tem, kako imamo lahko prav vsak dan popolno pričesko

Nega in obnova

V salonu zato priporočajo, da se barvo vzdržuje z nego olaplex, ki ima dvojni učinek. "Prvi je ta, da negujemo las, drugi pa obnavlja barvo. V salonu namešamo pigmente, ki ustrezajo tej barvi, stranka pa si nato vsakič pred umivanjem mešanico nanese na lase in na tak način sama doma obnavlja barvo. Lahko se kupijo tudi direktni pigmenti, ki so bolj intenzivni. Ti pigmenti se nato redčijo z različnimi balzami ali maskami," je povedala Vlahovićeva.

Kako dolgo bodo roza lasje res roza, pa je odvisno tudi od tega v kakšnem stanju so lasje. "Bolj kot je las porozen in bolj kot je poškodovan, hitreje se bo barva sprala. Bolj kot je las zdrav, dlje bo barva zdržala. Maksimum teh pigmentov je, da zdržijo tri ali štiri pranja".

PREBERITE še // Sami ugotovite, katera dolžina las vam najbolj pristaja

Zdrav las = lepa barva

Pri odločanju za takšno barvanje, je pomembno zavedanje, da ni vseeno kdo in kako nanašamo barvo. Vlahovićeva opozori, da nekatere barve, ki so na voljo predvsem v trgovinski prodaji, vsebujejo tudi tekstilne pigmente, ki so zelo škodljivi za lase, zato priporoča, da se za takšno barvanje posvetujejo s frizerjem.

Ti divji odtenki v primerjavi s klasičnimi barvami niso nič bolj škodljivi. "Razlika je le ta, da je potrebno za doseganje takšnih pigmentov las razbarvati. Če se las ne razbarva s pravilno nego, se lahko pri tem poškoduje. Glede na to, da mora biti las razbarvan, ga je potrebno pravilno negovati."

Doda še, da je pri izbiri nege za lase bolje odšteti kakšen evro več, saj je na zdravem lasu lepa tudi barva. "Če ta ni lep, tudi barva ne more priti do izraza."

Kakšni so trendi?

V salonu so v lanskem letu še opazili, da so bili najbolj priljubljeni roza odtenki, zdaj pa se trend že spreminja. V ospredje prihajajo bolj lila, pepelnati in pastelni odtenki.

Avtorica: Pia Pangos
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Test za zaljubljence: rešita ga skupaj in ugotovita, kako dober par sta

6 znakov, da ljubite napačnega

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

ne spreglejte