Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Tri živila za lepo porjavelo polt

Na svoj poletni jedilnik umestite ta živila, da bo vaša polt še bolj zažarela.

16.7.2015 ob 10:00

shutterstock_212993779.jpg

Lepo zagorela polt je kljub opozorilom za mnoge še vedno popoln poletni okras. Seveda pa je treba kožo primerno pripraviti na sončne žarke. Ne samo s kremami, pač pa tudi s pravilno  prehrano.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Poglejte si tri živila, ki jih vaša koža obožuje, saj ji zagotavljajo lepo porjavelost brez nadležnih opeklin.


Ko pride do poletne nege kože, si preberite še:

shutterstock_1726582.jpg

Jajca

Polna so vitaminov A, D ter tistih B kompleksa, ki regenerirajo in hranijo telo. Poleg tega vsebujejo omega 3 in omega 6 maščobne kisline, ki so zaveznice zdrave polti. Vitamin B6 se nahaja v jajčnem rumenjaku in koži zagotavlja močnejši zaščitni sloj v obliki temnejšega pigmenta. Pripravite si jih vsak dan za zajtrk in tako telo oskrbite z energijo ter hkrati dodatno zaščitite polt.

Korenje

Poleg tega, da je izjemno okusen dodatek jedem, je korenje tudi polno sestavin, ki varujejo kožo pred nevarnimi UV žarki in jo pripravljajo na sončenje. Zlasti je za to zaslužen beta karoten, ki ga je v korenju izjemno veliko. V telesu se vpretvori v vitamin A, ta pa varuje polt pred opeklinami in aktivira nastajanje kožnega pigmenta, ki zagotavlja zagorel videz.

Korenje je najbolje uživati surovo ali kuhano na pari ter kombinaciji s paradižnikom, papriko ali bučkami in z obveznim dodatkom olivnega olja, saj je vitamin A v maščobi topen in ga le v kombinaciji z njo telo lahko absorbira.

shutterstock_254620822.jpg

Breskve in lubenice

Poletno osvežitev prav tako poiščite v ohlajenem sadju, med katerim so na prvem mestu lubenica in breskve. Te ne samo, da telo navdajo z vitamini in prepotrebno tekočino, to sadje je polno vitamina A, ki varuje kožo pred sončnimi žarki. Lubenica vsebuje še vitamin B6, ki je, kot že omenjeno, zvesti prijatelj zagorele polti.

Pripravite okusno sadno solato iz breskve in lubenice, ji po želji dodajte mango ter tako razvajajte svoje brbončice in polt.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

5 malenkosti, zaradi katerih propadajo zveze

ne spreglejte