Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Tri sestavine iz kuhinje za lepe roke

Pobrskajte po svojih policah v shrambi in kuhinji ter si tudi pozimi zagotovite nežne, mehke roke.

23.12.2015 ob 2:00

shutterstock_181952099.jpg

Nizke temperature, veter in podobne zimske nevšečnosti močno izsušijo naše roke, ki postanejo grobe in hrapave na dotik. Včasih tega ne preprečijo niti kreme in rokavice, na srečo pa lahko pomoč poiščete v kuhinji. Poglejte si tri pripomočke, s katerimi bodo vaši objemi in božanje tudi pozimi mehki in nežni.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Olivno olje. Antioksidanti in zdrave maščobne kisline v olivnem olju mehčajo in vlažijo roke.

Za njihovo nego zmešajte enako količino olja in sladkorja ter jih dvakrat na teden z mešanico, ki jih bo hkrati navlažila in z njih odstranila odmrle celice, masirajte pet minut. Nato jih sperite s toplo (ne vročo) vodo in negujte s hranljivo kremo. Njene sestavine se bodo po takšnem pilingu vpile globlje v kožo.

shutterstock_287616428.jpg

Ovsena kaša. Še en pripomoček, ki s površja rok odstranjuje odmrle celice, beljakovine iz ovsene kaše pa preprečujejo, da bi se koža na njih pretirano izsušila. Dve žlici ovsene kaše in žlico medu zmešajte, dodajte malo vode, da dobite gosto pasto, to pa s krožnimi gibi nanesite na roke in jo kot masko pustite učinkovati deset minut. Sperite, postopek pa ponovite dvakrat na teden.

Kokosovo olje. Ponaša se s številnimi blagodejnimi učinki na kožo. Zasluga gre v njem prisotni kombinaciji maščobnih kislin, ki preprečuje izsušitev kože, pomaga pa tudi pri zdravljenju morebitnih opeklin.

Največ štiri žlice olja zvečer pred spanjem vmasirajte v kožo. Čez roke si poveznite bombažne rokavice in olje pustite učinkovati čez noč. Zjutraj jih umijte in posušite. Takšno hranljivo in vlažilno nego jim lahko privoščite vsak večer, obvezno pa to storite vsaj enkrat tedensko.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte