Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Super trik za nego razpokanih ustnic

Zacelile se bodo čez noč.

25.12.2016 ob 6:00

lips_t_sn8wcjria-anna-sastre.jpg

V mrzlem delu leta so razpokane ustnice pogosta težava. Suh zrak v notranjih prostorih in mraz ter veter, ki jih bičata, ko se podate na plano, spodbujajo sušenje nežne kože, ta zato popoka. K temu še doprinesejo pogostejši prehladi, viroze in druge okužbe.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku

Ameriška dermatologinja Barbara Strum pa ponuja preprosto rešitev, ki bo pospešila njihovo celjenje. Tako je povedala za portal E!: "Pred počitkom na obraz in tudi na ustnice nanesite serum za nego kože. Najboljši je tisti, z ekstraktom navadnega tolščaka (Portulaca oleracea), ki je odličen za pomlajevanje polti in hkrati zdravi vnetja."

A če ga nimate, brez skrbi. Namesto seruma po besedah dermatologinje lahko uporabite katero koli drugo koncentrirano kremo, kot so bogate kreme za obraz ali roke.

Te vsebujejo glicerin in druge sestavine za obnovo kože. Če jih boste uporabili zvečer, bodo ustnice zjutraj v znatno boljšem stanju. Ponoči, ko bodo mirovale in ne bodo izpsotavljene zunanjim vplivom, jih bo namreč hranila bogata krema, ko boste vstali, pa bodo zato mehke, nežne, zdrave ter pripravljene na nove izzive. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Trije znanstveni razlogi, zakaj ženske privlačijo poraščeni moški

Vse prednosti veganskih kondomov

Podoba, ki razkriva vašo ljubezensko usodo: kakšni ste, ko se zaljubite

ne spreglejte