Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Štiri pravila za uspešen nakup dišave

Kako kupiti dišavo za darilo.

30.11.2017 ob 1:15

parfum_micna_disava.jpg

Marsikdo bi rad svojim bližnjim ob prihajajočih praznikih podaril lepo in uporabno darilo, med katere spada tudi parfum, pa ne ve kako izbrati dišavo za drugo osebo. Ker to ni mačji kašelj, smo za vas zbrali štiri trike, kako drugim kupiti dišavo, ki jim bo všeč.

Držite se štirih osnovnih pravil. Sicer so vedno kakšne izjeme, a spodnji nasveti so odlična usmeritev, da bo nakup lažji in da bo dobro izbrana dišava narisala obdarovancu nasmeh na obraz.

Kakšen tip človeka je oseba, ki ji kupujete dišavo?

Če je oseba nežna, izbirajte nežne vonje, ki imajo praviloma tudi nežnejše barve stekleničk. To velja tako za ženske kot za moške. Obratno pa pri živahnih in ekstrovertiranih osebah izbirajte stekleničke, ki so živahnih barv in oblik.

Kakšne barve las ima?

Običajno osebam s temnejšimi lasmi bolj pristajajo močni, sladki in posebni vonji. Svetlolasim pa nežnejši in tudi nekoliko bolj športni vonji. 

EdT ali EdP?

Ko izbirate dišavo, razmišljajte tudi o intenzivnosti vonja – če se vam pri EdP (Eau de parfume) zdi vonj primeren za obdarovanca, vendar nekoliko premočan, kupite EdT (eau de toilette), ki je manj močan. Odločite se lahko tudi za kombinacijo parfumskega losiona za telo in deo spreja ali gela za prhanje.

Klasike

Varen izbor za darilo so tudi klasike – prepoznavne in zaželene dišave priljubljenih blagovnih znamk.

Večni moški klasiki višjega razreda sta Hugo Boss Boss Bottled in Paco Rabanne 1 Million, ženski pa Dolce&Gabbana The One ter Gucci Guilty.

V nižjem cenovnem razredu pa sta klasiki moški Bruno Banani Men's Best in ženski Christina Aguilera Clasic.

V trgovini pred nakupom tri dišave, ki ste jih že prej umestili v top izbor, posprejajte po lističih (bloterjih) in jih povonjajte. Poskušajte si predstavljati kako bi ji dišava pristajala, kako bi se skladala z njenim oz. njegovim življenjskim stilom.

Vsekakor pa je varna izbira dišava, ki jo je oseba že imela in veste, da ji je všeč.


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte