Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Slovenski kirurg o resničnih ženskah, ki se odločijo za lepotni poseg

Ko pride do lepotnih popravkov, so mediji tisti, ki krojijo mnenje, a resničnost je povsem drugačna.

7.1.2016 ob 9:00

shutterstock_115051624.jpg

Nekoč smo si z zanimanjem ogledovali (pre)velike prsi Pamele Anderson in si ustvarili prepričanje, da si vse ženske, ki se odločijo za vsadke, želijo buhtečega dekolteja, ki bo moškim mešal glavo, v ženskah pa vzbujal zavidanje. Nekatere znane Slovenke so to le še potrdile. Potem je prišla na sceno Kim Kardashian - zdaj si vse želijo obilnejše zadnjice.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kaj pa imata Kim in Pamela še skupnega poleg nenaravne lepote? Obline obeh predstavljajo ekstrem! Pamela je imela (pred časom si je menda dala manjše vsadke) prevelike prsi, ki niso bile skladne z njeno postavo, enako je s Kimino zadnjico. Že veste, kam merimo?

Ker Kim trenutno kraljuje medijem, se mnenje o estetski kirurgiji še ni spremenilo, prav tako se v medijih večinoma pojavljajo spodleteli primeri, neenakomerne prsi, zategnjen obraz in seveda pretiravanje z botoksom. A ljudje pozabljamo na povsem drugačne stranke. Takšne, ki si ne želijo ekstremov, in takšne, ki v plastičnem kirurgu ne vidijo zobozdravnika, ki ga je potrebno obiskovati nekajkrat na leto.

shutterstock_263246387.jpg

"Estetska kirurgija je namenjena temu, da ti da srečo"

O tem smo se ob izidu knjige Lepo Franca Planinška pogovarjali z Igorjem Višnjarjem, ki je soavtor knjige in speacialist kirurg, ki se ukvarja z lepotnimi operacijami. Pojasnil nam je, da so njihove stranke v večini ljudje, ki hočejo poskrbeti za svojo intimno srečo in nimajo nič skupnega z mediji in umetnimi oblinami, ki so pač trenutno v trendu.

Ko se neka ženska odloči za poseg, se morda malce ustraši, kaj bo na to rekla družba. Se vam zdi, da so mediji krivi tudi za takšne dvome, na strani tistih, ki hočejo pod nož?
Ja, seveda, saj se med ljudmi ne govori, kaj je neka mamica naredila zase po porodu. Popravila si je trebušček ali pa viseče dojke. Ona si želi, da bi bila zadovoljna, ko se pogleda v ogledalo, starlete svetovnega kova nimajo pri tem prav nič.

Je takšnim ženskam težje povedati družini, da se je odločila za ta korak?
Sploh jim ni potrebno razlagati, to je intimna stvar, gre za tvojo intimno srečo. Tvoja intimna sreča pa se bo potem pokazala na vseh področjih; doma, v službi ... Svet pa ti bo nato to srečo vračal. Saj veste, v gumijastih škornjih se obnašate drugače kot v visokih petkah, čeprav si to še vedno ti. Estetska kirurgija je torej namenjena temu, da ti da srečo, ki nima nobene veze s televizijo in mediji.

Zakaj se ta predsodek sploh pojavi?
Ker so v medijih izpostavljeni samo tisti ekstremi in posegi, ki so slabo opravljeni. Zamrznjena čela, neizrazna mimika, enaki nosovi na različnih ljudeh ... Mamica, ki ima dva otroka, ne sledi nobenemu trendu, želi si le povrniti srečo, ko se pogleda v ogledalo. Tega pa kirurgi ne obešamo na velik zvon. Ne pišejo se članki v stilu: Pod nož je šlo pet mladih mamic. Tudi fotografij se ne sme objaviti. Veliko lažje je objaviti fotografijo zvezdnice z bizarno liposukcijo, napisati dramatičen članek in branost bo takoj večja.

Pa vseeno, pridejo k vam stranke, ki si želijo zadnjico določene zvezdice?
Pridejo, da.

Kaj jim odvrnete?
Da se tega ne da, mi nismo proizvodnja. Gre za to, da na posamezniku neko nepravilnost narediš nemotečo. Če nekdo, ko se zjutraj pogleda v ogledu, vidi samo velik nos, je smisel estetske kirurgije, da poskrbi za to, da ta nos ne izstopa in se harmonično ujame s proporci obraza.

Višnjar poudarja, da vedno sledijo potezam posameznika, ki jih nočejo in ne želijo prekriti. "Idealnost je nemotečnost," še pravi in dodaja, da njihovo poslanstvo na posamezniku zgraditi nekaj, kar ustreza samo njemu, kar ga dela lepega.

Avtorica: Branka Grbin

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

»Slaba izkušnja, zaradi katere mi seks za eno noč ne pride več na misel« (resnična izpoved)

5 lekcij iz razmerja, v katerem ljubi le ena stran

»Nisem iskala popolnega, ampak dobrega moškega« (resnična zgodba, kako je našla pravo ljubezen)

ne spreglejte