Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Šest vprašanj o lepoti, ki si jih vsaka postavlja vedno znova

Že veš, kaj moraš imeti za vzdrževanje svoje lepote?

13.2.2015 ob 1:02

shutterstock_69626287.jpg

Ko pride do lepote, nege kože in ličenja, se vsaki porajajo vedno nova vprašanja. Kakšna ličila uporabljati, kaj vedno nositi s seboj, kako skrbeti za kožo zvečer, po napornem dnevu ... Na nekaj vprašanj nam je odgovorila vizažistka in študentka kozmetike, Katarina Benček.

Kaj ne sme manjkati v kozmetični torbici?

"V kozmeticni torbici mora zagotovo biti neka podlaga - puder, bronzer oziroma rdecilo, svinčnik za obrvi, maskara, šminka in kakšno senčilo za oči. V moji torbici pa je obvezna oprema še rdeča šminka ali šminka v kakšen drugem odtenku."

Kaj vzeti seboj?

"Če je make up dobro narejen že doma, potem potrebuješ samo še kakšno bleščilo za osvežitev sminke."

Kako vsak dan skrbeti za lepo kožo?

"V vsakem primeru priporočam primerno nego kože doma (zjutraj in zvečer), glede na tip kože. Vsekakor pa svetujem vsaj uporabo tonika in kreme. Ličila so zdaj že tako kvalitetno narejena, da minimalno obremenijo kožo, oziroma jo celo zaščitijo."

Kako zvečer očistiti kožo?

"Možnosti je več. Za suho in občutlijivo kožo svetujem blago čistilno mleko, brez alkohola. Za mastno do mešano svetujem uporabo čistilne pene ali gela, obvezno pa vsako čiščenje zaključimo z uporabo tonika, ki odstrani še ostale nečistoče, ter ponovno vzpostavi Ph kože."

Katerim napakam se je potrebno izogibati?

"V zadnjem času najbolj opažam pretiravanje pri nanosu šminke, ki se zarišejo krepko čez linijo ustnic. Izpostavila bi tudi pretirano senčenje obraza v stilu Kim Kardashian."

Kateri izdelki niso dobri za uporabo?

"Izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo veliko alkohola, parfumov, barvil ali konzervansov. Svetovala bi, da ne nasedajte vsem trditvam proizvajalca na izdelku, saj so pogosto zavajajoče."

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Najboljše poze za vsako velikost penisa

Glavni krivec za težko prebolevanje razhoda

To so razlogi, da se po orgazmu počutite tako čudovito

ne spreglejte