Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Šest pravil za lepo kožo pod pazduhami

V teh vročih dneh se morate še bolj posvetiti negi pazduh.

10.6.2015 ob 8:00

shutterstock_146540765.jpg

Pazduham je potrebno v poletnih dneh posvetiti malce več pozornosti. Za nego upoštevajte naslednja pravila.

Pravi način bitke z dlačicami. Da na pazduhah ne bi imeli črnih pikic, dlake na njih, kadar je le mogoče, odstranjujte z voskom. Na ta način boste dlačice odstranili s koreninami, te bodi zato slabele, črne pikice, ki so sicer na pazduhah pogoste, pa bodo manj vidne. Kadar je le mogoče, pravimo zato, ker morajo biti dlačice pred voskanjem nekoliko daljše in zato je ta način primeren v hladnejši sezoni, ko so pazduhe skrite, sicer pa je vendarle priporočljivejša britvica.

shutterstock_206658517.jpg

Naj bo ostra. Pazite na ostrino britvice. Tiste za enkratno uporabo uporabljajte resnično zgolj enkrat, za večkratno pa zamenjajte takoj, ko opazite, da ni več dovolj ostra. Britvice vedno shranjujte na suhem mestu.

Obvezna pena za britje. Nikoli pred britjem ne pozabite na kremo ali peno za britje. Bodite nežni, koža pod pazduhami je tanka, zaobidite vse kotičke, a čez vsakega naj britvica potuje le enkrat.

Pomembna tudi skrb za britvico. Po vsakem britju britvico temeljito operite, saj tako preprečite, da bi se na njej razvile bakterije, ki bi lahko ob naslednjem britju povzročile vnetje.

shutterstock_206607346.jpg

Luščilo. Kadar z luščilom negujete telo, ne pozabite na pazduhe. Tudi na njih se kopičijo odmrle celice, ki jih lahko odstranite z nežnim domačim pripravkom: s kombinacijo sladkorja in olivnega olja, ki polt ob enem še navlaži in nahrani.

Pravi dezodorant. Bodite previdni pri izbiri dezodorantov. Ti naj bodo nežni, brez vsebnosti alkohola, da ne bi bila koža po britju preveč razdražena, pekoča in poškodovana. Prav tako med nanašanjem kreme za sončenje ne pozabite na ta predel. Polt na njem je zelo občutljiva in kaj hitro se na njej lahko pojavijo sončne opekline.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj se zgodi s penisom, če ga moški ne uporablja

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

ne spreglejte