Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Šest korakov do zavidljivo mehke kože

Tudi vaša je lahko prav takšna.

1.10.2013 ob 5:30

obraz_shutterstock_448219069.jpg

Res je, nekateri se za lepo polt lahko zahvalijo dobrim genom, a večina tistih, ki se z njo ponaša preprosto ve, kako zanjo skrbeti. Kajti lepa koža praviloma zahteva trud in je s pravimi koraki dostopna čisto vsaki. Poglejte si šest skrivnosti žensk z zavidljivo poltjo in jih pri negi upoštevajte tudi sami.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku

Vsak večer si umijejo obraz

Poleg ličil in znoja se na povrhnjici kopiči tudi druga umazanija, ki jo je treba vsak večer temeljito in dosledno odstraniti. Le tako koža lahko normalno deluje in se obnavlja. Temeljito čiščenje naj postane obvezni del vaše rutine, pa čeprav si čez dan niste nadeli ličil in menite, da zato ni potrebno.

Redno si privoščijo piling

Enkrat na teden z drobnimi zrnci temeljiteje očistijo kožo in z njene površine odstranijo vse odmrle celice. Tu je seveda prava rešitev piling. Lahko kemični, ki je primeren za obraz ali mehanski, ki prija celemu telesu. Izbira je vaša, tudi piling iz domače kuhinje bo povsem učinkovit: zmešajte dve žlici mlete kave s čajno žličko soli ter dodajte pet žlic olivnega olja. Zmes s krožnimi gibi nanesite na telo in seveda tudi obraz.

Previdno nanašajo kozmetiko

To pomeni, da upoštevajo pravi vrstni red: najprej kožo očistijo, nato nanjo nanesejo serum ali olje in na koncu vlažilno kremo. Na takšen način koži omogočijo, da vpije vse hranljive snovi in dolgo zadrži vlago.

Poznajo pravi čas

Vseeno je, ali ravno stopijo iz kadi polne vode, izpod prhe ali si samo umejo obraz, ključni je tisto, kar sledi. Ne glede na to, s katerim proizvodom negujejo kožo, uporabijo ga takoj, torej ko je polt še nekoliko vlažna. Na obrazu in telesu. Posnemajte jih. Tako boste spodbudili hidratacijo ter si hkrati zagotovili mehko kožo.

Redno vadijo

Dejstvo je, da vadba spodbuja pretok krvi, dober pretok pa omogoča kisiku, da pride v kožo in ji zagotovi tisti poseben sijaj. Učinki bodo še boljši, če si boste tudi vi takoj po vadbi privoščili prho in s kože odstranili umazanijo ter jo nato negovali s tistim čudovitim losjonom.

Vzamejo si čas za masko

Tiste z mehko poltjo se znajo razvajati po napornem dnevu. Kadar koli se jim zazdi, da njihova koža ni ravno sijoča, si privoščijo hranljivo masko. Lahko zgolj iz mešanice skute, medu in limoninega soka ali izberejo kakršno koli drugo, lepoti prijazno kombinacijo iz domače kuhinje. Še večji učinek bo imela, če boste pod njo nanesli tanko plast vlažilnega seruma, ki bo celice dodobra navlažil. Dovoljenje za počitek…odobreno.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Tako pretiravanje s pornografijo uničuje ljubezensko življenje (in vaše možgane!)

8 erotičnih scenarijev, ki si jih ženske večinoma NE želimo!

Ta (destruktivna!) navada lahko uniči vsako zvezo

ne spreglejte