Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

S pravimi živili nad podočnjake

Domača kozmetika je učinkovita tudi pri odpravljanju temnih kolobarjev pod očmi.

28.4.2016 ob 6:30

podocnjaki1.jpg

Naj bodo posledica pomanjkanja spanca, alergije ali pa so pogojeni z geni. Ne glede na razlog, temni kolobarji pod očmi so moteči in bi se jih gotovo radi čim prej znebili. Poglejte, katera hrana vam bo pri tem najbolj v pomoč. 

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Peteršilj. Izjemno bogat je z vitaminoma C in K. Oba na občutljivo in razdraženo kožo delujeta pozitivno. Da bi vam pomagal pri odpravi podočnjakov, drobno sesekljan peteršilj prelijte z malce vroče vode. Mešanico ohladite, jo precedite, v tekočino namočite blazinice za odstranjevanje ličil in jih čim večkrat na teden položite na oči.  Že po nekajkratni uporabi boste opazili razliko. 

Avokado. Na podočnjake lahko položite ohlajene rezine avokada ali iz tega sadeža izdelate masko. Zaradi zdravih maščob je ta primerna za izjemno suho kožo. Pripravite jo tako, da zmečkanemu avokadu dodate žličko mandljevega olja. Zmes nanesite na podočnjake in počakajte vsaj deset minut ter jo nato umijte s toplo vodo. 

podocnaki 2.jpg

Kurkuma. Kurkuma vsebuje močan antioksidant, imenovan kurkumin, ki blagodejno vpliva na polt in odstranjuje tudi podočnjake. Iz prahu kurkume in soka ananasa (zaradi vitamina C prav tako pozitivno deluje na kožo) zmešajte pasto in jo enkrat na teden nanesite pod oči. Po desetih minutah masko odstranite s toplo krpo. 

Čajne vrečke. Ko popijete skodelico zelenega čaja, vrečke ohladite in jih položite na oči. Pustite jih vsaj 20 minut in nato odstranite, morebitnih ostankov čaja pa ni potrebno brisati. 

Rezine kumar. Zagotovo ste že slišali, da so lahko pri podočnjakih v pomoč. Ne gre zgolj za mit. V resnici učinkujejo, saj vsebujejo visok odstotek vode in tako navlažijo občutljivo kožo okoli oči, v kumarah prisoten vitamin K pa blaži zatečenost, vnetja in temno obarvanost. Kumare so sicer najboljše hladne, zato jih pred uporabo vsaj za 20 minut položite v hladilnik. 

podocnjaki3.jpg

Rezine krompirja. Nimate kumar? Nič hudega. Namesto njih vzemite rezine krompirja. Na področja pod očmi delujejo enako kot prej omenjena zelenjava, ker pa je krompir bolj kompakten, hlad ohranja dlje in tako dlje tudi učinkuje. 

Mleko. Tudi mleko ima zaradi maščob in beljakovin na kožo izjemno pozitiven vpliv ter pomaga pri odpravljanju podočnjakov. V hladnega namočite krpo ali blazinice za odstranjevanje ličil in jih položite na oči. Po desetih minutah jih odstranite in obrišite morebitne ostanke mleka.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte