Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

S čim hranite celulit

Spoznajte živila, zaradi katere je pomarančna kože vse bolj izrazita.

25.12.2015 ob 9:15

shutterstock_136814768.jpg

Prvi korak k odstranjevanju, zlasti pa k preprečevanju nastanka celulita, je prava hrana. Še zdaleč ni vseeno, kaj se znajde na vaših krožnikih ali v kozarcih. Prav zato si poglejte nekaj živil, ki bi se jim morali dosledno izogibati.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Predelane mesnine in siri. Glavna razloga za to so v njih prisotne maščobe in visok delež soli, ki spodbuja zadrževanje tekočine v telesu, zato pa postane pomarančna koža bolj vidna in moteča.

Instant juhe. Zdijo se idealen, hitro pripravljen obrok, a tudi v njih je velik delež soli in zato prav tako, kot siri in predelane mesnine spodbujajo nastanek celulita. 

Gazirane pijače. Bogate so s sladkorjem, ta zavira tvorjenje kolagena v telesu, koža je posledično manj elastična in napeta, celulit pa bolj viden in opazen.

Omake za žar. Ste kdaj prebrali, kaj vse vsebujejo? Najbrž bi bili presenečeni, da v njih ni le veliko soli, pač pa tudi sladkorja. Oba pa sta zvesta prijatelja pomarančne kože saj ne samo, da spodbujata kopičenje maščob, zaradi njih so te tudi bolj opazne.

Skuta. Tista, ki je osoljena in zato res okusna, a prav zaradi visokega deleža soli lepi, gladki koži nič kaj prijazna.

shutterstock_276658895.jpg

Pica. Nastajanje celulita spodbuja slab pretok krvi. Ena od jedi, ki na nanj slabo vpliva, je zaradi svoje sestave pica. Če želite ohraniti lepa in gladka bedra, se ji zato gre izogibati. Ali pa jo preprosto pripravite kar sami.

Margarina in masleni namazi. Zlasti gre opozoriti na trans maščobe, ki telesu in zdravju škodujejo z več vidikov. Niso namreč škodljive le srcu, pač pa zavirajo tudi krvni pretok  in s tem dotok kisika v vse dele telesa, napetost kože zato slabi, podkožna maščoba pa je vse bolj izrazita.

Sojina omaka. Še en dodatek k hrani, ki res obogati okuse jedi, žal pa vsebuje veliko soli, posledično spodbuja zadrževanje vode v telesu ter s tem nastajanje pomarančne kože.

Bel kruh. Zakaj? Enostavni ogljikovi hidrati se v telesu pretvorijo v sladkor, ta pa zavira nastajanje kolagena, koža izgubi prožnost in s tem je celulit videti še huje, kot v resnici je.

Sladki prigrizki. V tistih, ki jih lahko kupite, je čisto vse, kar spodbuja nastajanje in videz celulita: transmaščobe, sladkor in sol. Naslednjič torej pomislite, ali bi si jih res radi privoščili.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

ne spreglejte