Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Roke – ogledalo mladosti

Čeprav jim v lepotnem smislu posvečamo bolj malo pozornosti, so prav roke tiste, ki pogosto izdajo našo resnično starost. Letos zaradi pogoste uporabe razkužil še posebno potrebujejo redno nego.

25.10.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Roke – ogledalo mladosti

Koža na rokah v nasprotju s tisto na obrazu nima lojnic, zato se ne more sama navlažiti in nahraniti. Prav zato je zelo pomembno, da ji privoščimo primerno nego.

Sonce, voda, mraz

Če jo želimo ohranjati mladostno, moramo roke redno negovati z zaščito pred soncem – razen kadar hodimo naokrog v rokavicah. Poleg sonca kožo na rokah na dolgi rok najbolj poškodujejo voda in razna mila. Ker je naravna lipidna plast tanka, jo je dobro okrepiti s hranilno kremo. Koži rok po mnenji strokovnjakov še posebno ustrezajo kreme s ceramidi, holesterolom, maščobnimi kislinami in alfa-tokoferolom. Še en dejavnik, ki vpliva nanjo, je mraz, nizke temperature lahko kožo na rokah zelo izsušijo, še posebno pri ljudeh, ki imajo že v osnovi občutljivejšo.

Rokam bo dobro del serum z vitaminom E. 

Kaj lahko storimo sami?

V vsakodnevni lepotni rutini številne ženske posvečajo veliko pozornosti obrazu, a pozabljajo na roke. V resnici koža rok potrebuje ravno tako skrbno nego kot obraz, če jo želimo ohraniti mladostno. Negujete jih lahko kar s serumom za obraz – še posebno učinkoviti so tisti, ki vsebujejo L-askorbinsko kislino in vitamin E, poudarjajo strokovnjaki. Sredstvo vmasirajte v roke s krožnimi gibi, čez pa nanesite kremo za zaščito pred soncem. Da bi koža rok ostala čvrsta, jo morate vsake toliko nahraniti. Dobra izbira so kreme in maske, ki vsebujejo pantenol, maščobne kisline omega 3 in oleinsko kislino. Koža rok, tako kot koža telesa in obraza, potrebuje tudi piling. Izberite nežnega, ki vsebuje majhen odstotek kislin AHA.​

Pomlajevanje rok

Kožo rok lahko pomladite in polepšate s pomočjo sodobnih terapij, ki jih ponujajo lepotne klinike in kozmetični saloni. Ena od takšnih je fotopomlajevanje oziroma nekiruruški lifting z IPL. En sam postopek je dovolj za odstranitev vidne pigmentacije in bolj gladek videz. Druga možnost so polnila, denimo Juvederm Voluma s hialuronsko kislino ali Estefil z mlečno kislino, katerih učinek traja več kot eno leto.


oddajte komentar

preberite tudi

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

ne spreglejte