Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pretirana nega kože lahko pripelje do aken

Kozmetične akne zaradi pretirane nege.

20.4.2017 ob 6:50

obraz_pexels-photo-119654.jpeg

V poplavi številnih negovalnih izdelkov marsikatera ženska ne ve, kaj bi bilo za njeno kožo najprimernejše. Ali naj preizkusi vse novosti ali naj ostane zvesta kremi, na katero prisega že od najstniških let? Kaj se zgodi ženskam, ki s kozmetiko pretiravajo?

PREBERITE še // Kako prepoznati svoj tip kože

»Ob neustrezni kozmetiki lahko nastanejo celo akne. Pri ženskah, ki pretirano uporabljajo kozmetiko, lahko tudi ob neprimernem zaščitnem sredstvu, opazimo kozmetične akne. Te so videti kot običajne, a posameznice ne prepoznajo vzroka njihovega nastanka ter še dodatno pretiravajo z uporabo kozmetike, in ne pridejo iz začaranega kroga,« pravi dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med.

»Takrat je zagotovo pametno obiskati dermatologa, ki jih bo postavil na realna tla in povedal, da morda pretiravajo z uporabo določenih sredstev, in jim svetoval glede primerne nege. Za posameznike z mastno kožo je pomembno, da pri izbiri kozmetike preverijo, ali je sredstvo komedogeno. Na drugi strani ljudje s suho kožo velikokrat neradi uporabljajo negovalna sredstva in si s tem delajo še večjo škodo,« še opozarja dermatologinja.

PREBERITE še // Koliko časa naj testiram novo kremo

Avtorica: Da. M. 
Foto: Pexel


oddajte komentar

preberite tudi

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

Vse prednosti in slabosti seksa pod prho

ne spreglejte