Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Preprečite vraščanje dlačic

Naj vam drobne, a zoprne nadloge ne pokvarijo poletja.

9.7.2016 ob 6:00

vrasle.jpg

Pokažejo se v najslabšem možnem trenutku. Torej tedaj, ko nastopi čas za bikini. Vrasle dlačice so poleti pogosta nadloga, ki jo je najbolje preprečiti. Najprej pa pozabiti na mit, da se pojavljajo samo pri tistih pripadnicah nežnejšega spola, ki se depilirajo z voskom ali depilatorjem. Kajti tudi one, ki uporabljajo britvice, se jim ne morejo vedno izogniti.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

Vseeno je torej, na kakšen način odstranjevanja dlačic prisegate, naglica ni vaša zaveznica, ob počasni in temeljiti negi pa upoštevajte še nekaj preprostih, a učinkovitih napotil, ki vam bodo zagotovile lepo, gladko polt, brez vraslih nadlog.

Predpriprave naj se začnejo veliko prej, preden dlačicam napoveste boj. Kožo vsak dan negujte z vlažilno kremo ali losjonom ter tako preprečite, da bi postala suha in groba. 

Tik pred britjem ali depilacijo si obvezno privoščite piling. Iz dveh žlic sladkorja, žlice mlete kave in petih žlic olivnega olja ga lahko pričarate v vaši kuhinji. S pilingom boste odstranili odmrle celice, ki so največkrat glavni krivci za neljube posledice.

Odvrzite vse stare britvice in vedno uporabljajte le nove ter resnično ostre. 

Po depilaciji z voskom ali depilatorjem kožo pomirite z losjonom z aloe vero. Tudi če se brijete, ta ne bo odveč.

Nekaj dni ne nosite ozkih oblačil, saj ta zaradi pritiskov na kožo spodbujajo vraščanje dlak.

Kaj, če se pojavi

Predel, kjer je vraščena dlačica, negujte s pilingom. Ta bo odstranil odmrle celice kože in konica dlačice bo prišla na površje. Razkužite jo z medicinskim alkoholom in primite z ostro pinceto, ter jo počasi izvlecite. Po postopku še enkrat razkužite delček kože in tako preprečite zoprno vnetje. Ko se posledice posega nekoliko umirijo, polt negujte z losjonom.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

ne spreglejte