Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pozor! Zato je britje intimega predela slaba ideja

Strokovnjaki britje intimnih predelov odsvetujejo, saj lahko vodi v resne težave z zdravjem.

24.11.2018 ob 5:25

zenska_telo_spodnje_hlacke_micna.jpg

Ko ste pred skokom v kopalke v stiski s časom ali ko se vam obeta vroč zmenek, za depilacijo pa res nimate časa, je ob pogledu na z dlačicami prekrit intimni predel prva misel brivca. Odpravite se torej v kopalnico in zadeve uredite tako, kot najbolje znate.

Na podlagi najnovejše raziskave, v kateri je sodelovalo 5674 prostovoljk pa dermatologi opozarjajo, da ideja v resnici ni najboljša. Kot njene rezultate povzema publikacija JAMA dermatology, pri kar 25,6 odstotkov posameznicah, z britjem intime pride do poškodb kože.

Najpogostejše so vreznine, sledita izpuščaj in vnetje tik ob vagini. Potem so tu še sekundarne poškodbe: 9,3 odstotkov žensk je zaradi poškodovane kože utrpelo okužbe, ki so bile v 3,4 odstotkih ozdravljive le z antibiotiki, 2,5 odstotkov sodelujočih pa je moralo poiskati kirurško pomoč in tako rešiti težave, ki jih je izzvala britvica.

Preden torej skočite v kopalke, si vzemite čas za depilacijo z voskom. Ali, kar bo še bolje, sprejmite svoj gozdiček. To je za zdravje intimnih predelov v resnici najboljša pot.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 10 koži najbolj neprijaznih živil, ki se jim dermatologi dosledno izogibajo ali pa To je nova anticelulitna terapija, ki je obnorela Slovenke

Priporočamo tudi: 5 jutranjih napak, zaradi katerih se redite 


oddajte komentar

preberite tudi

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

Kaj se zgodi s penisom, če ga moški ne uporablja

ne spreglejte