Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Poznate razliko med krtačama?

Kdaj uporabiti katero?

5.1.2017 ob 7:30

krtaci.jpg

Krtača za lase je vsakodnevno žensko 'orodje', oblik je ogromno, od okroglih za navijanje, do krtač brez ročaja, ki jih položimo v dlani.

Najpogosteje uporabljena krtača je ovalne oblike, a izbiramo lahko med dvema vrstama ščetin. Pri eni so te razporejene bolj redko, pri drugi pa gostje. V čem je razlika med krtačama, kdaj uporabiti eno in kdaj drugo?

Znanega frizerja Steva Pavloviča, ki v teh dneh praznuje 20 obletnico svojega delovanja, smo prosili, naj pojasni razliko med krtačama, ki imata povsem drugačne ščetine, njuno razliko v funkcionalnosti pa nikoli nismo znali povsem razrešiti.

»Razlika med obema krtačama je v gostoti ščetin. Krtača z redkejšimi ščetinami je odlična za razčesovanje las in končno oblikovanje v določeno pričesko, ki bo bolj z volumnom oziroma ni pretirano gladko počesana,« pravi Stevo.

Krtača, ki ima gosteje razporejene ščetine pa je primerna za gladko česanje las. »Za česanje las bolj ob glavi, brez volumna. Prav tako je odlična za česanje svečanih pričesk, ko lase gladko počešemo ob glavi – lasišču. Dobra je tudi za česanje las v čop,« pravi frizerski mojster.

Avtor: Da. M. 


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte