Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pozabljen del telesa, ki se najhitreje stara

Pet zvijač, s pomočjo katerih boste ohranili mladosten vrat.

20.3.2016 ob 8:00

shutterstock_263524064.jpg

Dejstvo je, da je vrat del telesa, ki se najhitreje stara. Prav tako je dejstvo tudi, da mu žal med nego ne namenjamo dovolj pozornosti. Da bi to spremenili in čim dlje ohranili mladosten vrat, poglejte pet korakov, ki bodo upočasnili čas.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Dobro se preznojite. Vadba je tista, ki ohranja lep in mladosten videz. Koža se s pomočjo redne vadbe lažje obnavlja ter ostaja dlje napeta in elastična. Vsak dan si zato v prid celega telesa ter tudi vratu privoščite vsaj pol ure intenzivne vadbe, pri kateri se boste dodobra preznojili. 

Uživajte vitamine. Vitamin C je ključen za izgradnjo kolegena v koži ter spodbuja obnovo kožnih celic  in s tem zagotavlja mladosten videz polti. V telo ga vnašajte s hrano. Redno torej uživajte agrume, kivi, kislo zelje, jagode in druge z njim bogate pridelke narave. Prav tako izbirajte kreme, ki vsebujejo ta vitamin. Ne pozabite še na vitamina A in E, ki sta prav tako zaslužna za lepo in mladostno polt. Prvi se nahaja predvsem v oranžnem sadju in zelenjavi, z drugim pa so bogati oreščki in naravna rastlinska olja. 

Večerjajte zdrave maščobe. Tako omega 3 kot omega 6 maščobne kisline so nepogrešljivo orodje za ohranjanje lepe kože. Tudi te namreč stimulirajo nastajanje kolagena, najbolje pa jih je uživati zvečer. Ponoči se pospešeno obnavljajo celice in telo zato dodobra izkoristi zvečer vnesene maščobne kisline. Večerja iz avokada, sveže tune, lososa ali solate, začinjene z lanenim oljem, je za lepo polt zato odlična izbira. 

Redno uporabljajte pilinge. Namen pilinga je odstranjevanje odmrlih celic s površja kože. Ta se zato lažje obnavlja ter je na pogled bolj sveža in mladostna. Zato tudi tisti na vratu vsaj enkrat na teden privoščite piling. Lahko ga iz mešanice sladkorja, olivnega olja in kave izdelate doma. Učinkovit piling je tudi masiranje kože s čisto brisačo.

Nanašajte retinol. Po negi s pilingom lahko koži privoščite hranljivo masko iz medu, skute in olivnega olja ali nanjo nanesete primerno kremo. Izberete tisto z retinolom. Ta snov spodbuja nastanjaje kolagena in blaži drobne gubice. Vendar pozor: retinola ne nanašajte preden se podate na sonce. Kozmetične izdelke z njim na koži uporabljajte zvečer.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj pomeni, če vas v sanjah vara ali zapušča partner

Največji sovražniki dobrega seksa

Kaj se med gledanjem pornografije dogaja v možganih

ne spreglejte