Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Podvomili boste v dosedanje ščetkanje zob

Zdravje zob in dlesni resnično vpliva na kakovost življenja in naše počutje, zato ga jemljite resno in si zanj privoščite le najboljše.

14.11.2016 ob 7:00

sonicare_micna_naslovna.jpg

Koliko ljudi poznate, ki nimajo niti ene zalivke? In koliko tistih, ki jim nikoli ne zatekajo ali celo krvavijo dlesni? Glede na to, da ima večina Slovencev že pri 25. letih vsaj kakšno zalivko, očitno nismo bili dobro naučeni, kako skrbeti za redno higieno zob in si torej ne znamo pravilno ščetkati zob. Eden izmed razlogov za slabše zdravje zob je tudi v tem, da s klasično ščetko v minuti ščetkanja naredimo približno 300 gibov, in še to le, če smo res hitri, medtem ko je temeljitost pri tem vprašljiva. Z električno zobno ščetko Sonicare DiamondClean pa, na primer, v minuti naredimo kar 62.000 potez.

Četudi z električno ščetko naredimo bistveno več potez, kot jih lahko naredimo s klasično, moramo vseeno biti pri ščetkanju natančni in z njo zajeti vse ploskve našega zobovja. Pri tem moramo biti seveda vestni in jo tudi redno uporabljati. To pomeni, da naj bi si zobe temeljito umili vsaj enkrat na 24 ur, najučinkoviteje torej z električno zobno ščetko. V tem času se namreč na zobeh naredi plast, ki se v 24 urah že spreminja v obloge, zato jih moramo mehansko odstraniti.

Philipsove zobne ščetke Sonicare DiamondClean z edinstveno sonično tehnologijo dokazano skrbijo za zdrave zobe in dlesni ter zagotavljajo izjemno svež občutek čistosti.

HX9332_04_D1P__11071503q4.jpg

Svežina, kot bi si šele prvič zares umili zobe

Z 62.000 potezami na minuto ščetke zobno pasto spreminjajo v s kisikom bogato peno in jo z močnim tokom usmerjajo v prostore med in za zobmi ter ob robove dlesni, kjer se nahaja največ bakterij. Učinkovitost delovanja ščetke navadno definiramo z dvema funkcijama, hitrostjo gibov in dolžino premikanja ščetin. Večina zobnih ščetk ustreza le enemu od obeh kriterijev, ščetka Sonicare DiamondClean pa poskrbi za oba. Hitrost premikanja ščetin je pri tehnologiji Sonicare, kot omenjeno, 62.000 potez na minuto, doseg ščetke pa 4-5 mm v premikih naprej in nazaj.

S sonično tehnologijo ščetka nežno, a hkrati učinkovito, čisti zobe in dlesni, zaradi soničnih gibov ščetkanja, ki ustvarijo nežne mikromehurčke, pa je občutek po uporabi izjemno svež in čist - kot da bi si šele zdaj prvič zares dobro umili zobe. Ta občutek izjemno čistih zob boste dosegli že ob prvem ščetkanju z novo ščetko, zato boste upravičeno podvomili, da ste si kdaj prej z običajno ščetko sploh lahko zares dobro očistili zobe.

Philips Sonicare DiamondClean HX9332_04.jpg

Poleg resnično čistih zob, Philips Sonicare preprečuje širjenje zobnih oblog, vnetja dlesni (gingivitisa) in bolezni dlesni, kot je paradontalna bolezen, saj klinično dokazano zmanjšuje globino parodontalnih žepov, ki nastanejo med zobno korenino, dlesnijo in obrobno kostjo. Ščetka Sonicare zagotavlja tudi odpravo krvavenja dlesni. Če ste nagnjeni k temu, boste po 2 tednih pravilne in redne uporabe opazili, da vam dlesni ne krvavijo več. Kako je to mogoče? Krvavenje oziroma vnete dlesni so posledica nabiranja bakterij na zobeh, ki pa jih lahko z izjemno učinkovito ščetko preprosto odstranimo. Že po enem tednu redne uporabe ščetke Sonicare pa boste opazili tudi bolj bele zobe.

Lep nasmeh ni le ključen za zdravo in kakovostno življenje, temveč veliko pripomore tudi k videzu ter samozavesti. Vemo, da se ljudje, ki imajo težave z zobmi, le redko nasmejejo iz srca, ko pa so težave odpravljene, je njihov nasmeh povsem drugačen. Zato delujte preventivno in s si pravilnim, zavestnim ter učinkovitim ščetkanjem zagotovite bleščeč in zdrav nasmeh.


oddajte komentar

preberite tudi

Trije znanstveni razlogi, zakaj ženske privlačijo poraščeni moški

Vse prednosti veganskih kondomov

Podoba, ki razkriva vašo ljubezensko usodo: kakšni ste, ko se zaljubite

ne spreglejte