Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Podiramo zavajajoče mite o negi kože

Šest mitov o koži, ki so iz trte izviti.

16.5.2016 ob 9:10

nega_koze_shutterstock_309990785.jpg

Številni nasveti o negi kože se obračajo po smernicah, nekateri se izkažejo za učinkovite pri eni uporabnici, ki jih pozneje širi med druge, drugi koristijo bolj proizvajalcem izdelkov. Čemu torej verjeti? Če bomo pili dovolj vode, bo naša koža sijoča? Bo pomlajevalna krema učinkovala že ob prvem nanosu? Temu zagotovo ne.

Podiramo mite, ki zavajajo uporabnice negovalnih izdelkov.

Mit številka 1 - Kremo morate izbrati glede na starost kože

Ni res. Številne proizvode oglašujejo, kot da so primerni za določeno starostno skupino, namesto da bi bilo jasno, za kateri tip kože so. Starost ni enaka tipu kože! Namreč, vsaka ženska v isti starostni skupini nima istega tipa kože, ki pa mora biti ključen pri izboru negovalnih izdelkov.

Mit številka 2 - Starostne pege so znak staranja

Že samo poimenovanje, starostne pege, je napačno. Porjavela znamenja in neenakomerna barva kože niso rezultat staranja temveč izpostavljanja soncu. Ta znamenja se lahko pojavijo pri katerih koli letih, na katerem koli mestu. Dejstvo pa je, da se jim lahko izognemo, in sicer s primerno zaščito.

koza_shutterstock_220597960.jpg

Mit številka 3 - S časom bodo mozolji izginili

Ko bi bilo vsaj res. Tudi pri 20, 30, 40 in celo pri 50 imamo lahko mozolje, kakršnih smo vajeni pri najstnikih. Še huje, čista koža v najstništvu še ne pomeni, da ne bomo nikoli imeli težav s kožo. Mozolji se lahko pojavijo med nosečnostjo, v menopavzi ali ob katerem koli drugem hormonskem neravnovesju.

Mit številka 4 - Ličila povzročajo mozolje

Če smo dosledni pri odstranjevanju ličil in čiščenju kože, nikakor ne moremo obtoževati ličil, da povzročajo mozolje. Tega ni potrdila še nobena raziskava. Podlage oziroma pudri so narejeni tako, da ostanejo na površju kože in vanjo ne prodirajo, zato ne morejo vplivati na pojavnost mozoljev. Res pa je, da ti nastanejo zaradi nečiste kože, za katero velja tudi koža, ki je po celodnevnem nošenju ličil ne očistimo.

koza_shutterstock_307754714.jpg

Mit številka 5 - Draga kozmetika je boljša od poceni proizvodov

Edina resnica je ta, da v vsakem cenovnem razredu najdemo dobre in slabe proizvode. Zasoljena cena še ne pomeni dobrega izdelka, prav tako pa lahko pozitivno učinkuje že zelo poceni kozmetika. Zapravljati manj za kozmetiko še ne pomeni, da koži škodujete, kot tudi visoke cene ne pomenijo izjemnih učinkov.

Mit številka 6 - Obstajajo proizvodi z učinkom botoksa in polnil

O nobenem izdelku na tržišču še ni dokaza, da bi na kožo učinkoval tako kot botoks in druga polnila. Ti namreč v trenutku izbrišejo gube in poravnajo kožo, verjeti v to, da lahko enako učinkujejo raznorazne kreme, pa je le naivna poraba denarja.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shuuterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Trije znanstveni razlogi, zakaj ženske privlačijo poraščeni moški

Vse prednosti veganskih kondomov

Podoba, ki razkriva vašo ljubezensko usodo: kakšni ste, ko se zaljubite

ne spreglejte