Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Poceni sestavina z izjemnim učinkom na kožo

Obstaja vitamin, ki ga preprosto moraš vključiti v svojo kozmetiko.

17.11.2017 ob 6:05

koza_ThinkstockPhotos-483075616.jpg

Da bi svojemu obrazu privoščila res vrhunsko nego ter ublažila prve sledove, ki jih na koži pušča čas, ti ni treba povsem izprazniti denarnice. Obstaja namreč snov, ki učinkovito odstranjuje kožne madeže, omili vidnost por, pomlajuje kožo, gladi drobne gubice in kar je pri vsem tem najboljše: cenejša je od krem in serumov, ki se ponašajo z zaviralnim učinkom na staranje.

To je vitamin B3 oziroma niacin

"Študije so pokazale, da niacin premore izjemen učinek na zmanjševanje por, blaži videz gub in omili temne madeže," je povedala strokovnjakinja za nego kože, Paula Begoun.

Po njenih besedah namreč krepi in pomlajuje zgornje sloje ter izboljšuje elastičnost polti in jo varuje pred negativnimi vplivi okolja. Za razliko od večine sestavin v kozmetiki, ki se ponašajo z nazivom anti age, je stabilen in učinkuje dolgotrajno.

"Do živega mu ne pridejo niti svetloba niti vročina in je zato primeren tako za dnevno, kot za nočno nego. Vsebino kapsule s tem vitaminom je mogoče dodati kremam, serumom, losjonom, lahko se meša tudi z drugimi sestavinami, denimo z retinolom,"dodaja Paula in opozarja, da ga sicer ni dobro kombinirati z vitaminom C, saj ta zavira njegovo delovanje.

Če se torej približuješ tridesetici in meniš, da je čas za anti age nego polti, začni uporabljati izdelke s tem vitaminom. Kapsule z njim lahko kupiš v lekarnah ali specializiranih trgovinah. Vse, kar moraš storiti je vsebino primešati tvoji priljubljeni kremi, lahko pa jo dodaš tudi masko, s katerio si enkrat na teden neguješ obraz.

Začni pri prehrani

Ker veš, da je primerna prehrana prvi korak do lepe in zdrave hrane, na svoj jedilnik umesti več živil s tem vitaminom, ki se nahaja v perutnini, govejem mesu in ribah, njegov dober vir so tudi kikirikijevo maslo, polnozrnata žita, pivski kvas, paprika, dateljni, suhe slive, jajca in jetra.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

To so lastnosti, zaradi katerih moški obožujejo ženske

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

ne spreglejte