Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet mitov o strijah, ki jih morate takoj pozabiti

Verjeli ali ne, tudi vitkim in moškim ne prizanašajo.

15.4.2016 ob 7:20

noge_shutterstock_277790384.jpg

Nezadržno se bliža poletje. Čas, ko bomo pokazali tudi kaj, kar bi radi skrili. In ena takšnih malih skrivnosti so strije. Drobne črtice, ki se največkrat pojavijo na trebuhu, stegnih, dojkah in zadnjici in ki kazijo naš videz ter o katerih kroži kar nekaj neresnic. Poglejte si pet takšnih mitov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Nemogoče jih je preprečiti. Čeprav drži, da je njihov pojav v veliki meri povezan z genetiko, se jim je mogoče izogniti. Predvsem z ohranjanjem stabilne telesne teže ter tudi s pravilno nego kože. »Zlasti v vseh obdobjih življenja skrbite za njeno primerno vlažnost,« svetuje Dendy Engelman, dermatologinja iz New Yorka. Konstantno vlaženje koži zagotavlja maksimalno elastičnost in s tem preprečuje nastanek strij.

Vitkim prizanašajo. Strije nastajajo zgolj iz enega razloga: zaradi hitega raztegovanja in sproščanja kože. Morda zaradi hitre rasti med puberteto, med nosečnostjo,  zaradi hitrih diet in podobnega. Prav ti dejavniki nimajo nobene povezave z vitkostjo ali debelostjo posameznika.

strije.jpg

Ob hujšanju bodo izginile. Narobe. Prav hujšanje, zlasti če bo hitro in drastično, bo povzročilo njihov nastanek. Raztegnjena koža se namreč ne bo uspela dovolj hitro prilagoditi novi obliki telesa in na njej se bodo pojavile bele črtice.

Izginile bodo same od sebe. To se nedvomno ne  bo zgodilo. Mogoče jih je sicer s pravo nego nekoliko ublažiti, kar velja za tiste, manj izrazite. Povsem odpraviti pa jih je mogoče zgolj s kozmetično operacijo. 

Samo ženske jih dobijo. Res je, da so zanje ženske bolj dovzetne, a tudi moški jim ne uidejo. Zlasti, če hitro dobijo in izgubijo kilograme.  Morda se z oni njimi le nekoliko manj obremenjujejo.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest stvari, ki jih vsak moški pričakuje v zvezi (a je preveč sramežljiv, da bi to povedal)

Starost, ko ženske najbolj uživajo v seksu

Vas po seksu boli nožnica? Tu se morda skrivajo razlogi

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!