Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet delov telesa, na katere nikoli ne smete nanašati parfuma

Ne glede na to, kako obožujete svojo dišavo, njene kapljice na nekaterih delih telesa ne smejo pristati.

4.12.2019 ob 5:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet delov telesa, na katere nikoli ne smete nanašati parfuma

Parfum je kot češnja na tortici. Zadnje dejanje urejanja, preden zjutraj zapustite dom ali se zvečer odpravite na zabavo. Le kdo ne diši rad po priljubljeni dišavni noti, a vsak dobro ve, da pretiravanje z dišečo snovjo ni primerno ter tudi, da ta na nekaterih delih telesa ni dobrodošla. S katerimi ne sme priti v stik, razkriva Reader’s Digest.

Oči

To je jasno. Parfumi, katerih osnova je alkohol vsebujejo etil, nekateri tudi do 95 odstotkov snovi, ki v stiku z občutljivimi deli telesa, kot so oči, povzroča draženje, pekoč občutek ter solzenje.

Lasje

Lasje dobro vpijajo vonje, zato se zdi škropljenje parfuma nanje odlična ideja, a žal ni takšna. Kajti dišave na osnovi alkohola izdatno izsušijo površino las, ti so posledično dovzetni za lomljenje, cepljenje konic in druge poškodbe. Če bi svoje radi lase navdali z izbranim vonjem, raje pred česanjem poškropite krtačo, počakajte, da se posuši in nato nežno počešite lase.

Roke

Zapestja so ena od mest, kamor parfum sodi, ne velja pa to za dlani. Saj se zaradi, znova alkohola, koža na njih pretirano izsuši in v določenih primerih lahko celo razpoka. Prav tako obstaja veliko možnosti, da si z nadišavljenimi dlanmi pomanete oči ter izzovete njihovo draženje.

Pazduhe

Na pazduhah parfum nima česa iskati, saj je premočan za del telesa, katerega prekriva nežna koža, ki se, zlasti takoj po britju, na stik z njim odzove z neprijetnim pekočim občutkom.

Intimni predeli

Tudi ti so prekriti z občutljivo kožo, ki jo lahko parfum pretirano razdraži, na njej povzroči vnetje, srbenje in bolečino. Zlasti, če parfum zaide v notranjost vagine.

Kam ga torej nanašati?

Najboljša mesta za nanos parfuma so tista, na katerih je mogoče čutiti srčni utrip: na zapestja, vrat in zadnji del kolen.

Pa še to: idealen čas za nanašanje parfuma je takoj po prhanju in nežnemu otiranju. Tedaj je namreč koža čista, sveža in hkrati ravno prav vlažna, da vase zlahka vpije  dišeče snovi, ki se počasi sproščajo ves dan ali večer.

Preberite še: Lepotne skrivnosti Ane Klašnja: Uporabljam parfum, ki tako zelo diši, da bi najraje samo sebe pojedla!

Morda vas zanima tudi: Dejstvo: Tako se pravilno nanaša parfum!


oddajte komentar

preberite tudi

Tehnika, ki prepreči prezgodnji izliv

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

ne spreglejte