Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Osem profesionalnih nasvetov za lepo kožo

Nanje prisega poznavalka tega področja.

4.1.2018 ob 5:55

obraz_nega_thinkstock.jpg

Carly Cardellino je pri spletni izdaji kultne revije Cosmopolitan zadolžena za vse, kar je povezano z lepoto. Zato se na zadeve nedvomno dobro spozna. Zaradi svojega poklica je vedno na tekočem z novostmi in inovacijami s področja lepe in zdrave polti, s kakršno se ponaša tudi sama. In kaj svetuje vsem, ki jo želijo posnemati?

Ne podcenjujte moči dobre obrazne maske

Za vsako kožo obstaja hranljiva maska, ki ji zagotavlja prav tisto, kar najbolj potrebuje. In kaj je pri maskah najboljše?

"Tedaj, ko si jo nanesete na obraz in čakate, da s svojimi učinkovinami nahrani kožo, se usedete pred televizijo, počivate v topli kopeli ali si v družbi dobre knjige vzamete čas samo zase. Trikrat na teden si sama privoščim takšno pol urno razvajanje," je povedala urednica in dodala, da je ključno pri tem, da masko, domačo ali iz trgovskih polic prilagodite potrebam vaše polti. Dodatno sproščanje, ki ste ga ob tem deležni, prav tako ni od muh.

Znojenje je plus

Redna vadba ne vpliva pozitivno le na telo, temveč tudi na kožo, je prepričana Cardellinova, ki telovadi vsaj trikrat na teden: "Ne samo zaradi znojenja, s katerim se iz telesa odstranjujejo toksini in se tako čisti tudi polt, veliko vlogo pri tem imajo tudi hormoni, ki se med vadbo sproščajo in pod vplivom katerih koža dobi tisti zavidljivi sijaj."

Nikoli ne vadite z ličili na obrazu

"Zlasti, če ste tako kot jaz, dovzetni za akne in mozolje, pred vadbo z obraza temeljito očistite vsa ličila. Prav tako ga, ko zaključite z razgibavanjem, ponovno očistite s čistilnim mlekom in tonikom.  Še v telovadnici. Ne čakajte s tem korakom, da pridete domov. S tem boste poskrbeli, da znoj, olja in umazanija ne bodo ostali na koži in ji škodovali." 

Bodite pozorni na hrano

"Takoj, ko sem začela piti več vode, jesti več zelene zelenjave in hkrati iz prehrane črtala večji delež sladkorja ter mlečnih izdelkov, sem opazila izjemno izboljšanje teksture kože," je povedala urednica in dodala: "Je čistejša, z manj mozolji ter bolj sijoča."

Cardellinova si vsake tri ure privošči manjši obrok ter tako skrbi za dobro delovanje presnove, na njenem jedilniku prednjačijo beljakovine iz jajc, rib in belega mesa, zdrave maščobe iz avokada in naravnih olj ter oreščkov, sveže sadje, zelenjava in zeleni čaj.

"Tudi slaščicami se tu in tam ne odpovem. Vendar si jih privoščim le ob posebnih priložnostih."

Voda naj vas spremlja povsod

Doma, na delu, v telovadnici. Ličen bidonček naj bo vedno na vaši mizi ali v vaši torbici. "Sama si pred vsakim prigrizkom ali obrokom privoščim vsaj dva decilitra vode in tako nikoli ne pozabim na primerno hidratacijo. Ta je ena ključnih postavk za zdravo telo ter lepo polt," je povedala urednica.

Če ste napeti, je pod stresom tudi vaša koža

Študije zgovorno pričajo, da je stres en največjih sovražnikov lepe polti. Kadar je telo namreč pod stresom, se v njem sprošča hormon kortizol, pod vplivom katerega se na polti hitro tvorijo mozolji, hkrati ta postane suha, hitreje se pojavijo gube.

"Tudi v prid lepote je treba poiskati primerne sprostitvene tehnike, naj bo to joga ali druga sproščujoča vadba. In nikoli tedaj, ko vas hromi napetost, ne pozabite na dihanje. Za nekaj trenutkov zaprite oči ter dihajte na polna pljuča in se osredotočite na dviganje ter spuščanje prsnega koša. Preprosta tehnika, ki jo lahko izvajate kjerkoli, vam bo nedvomno v pomoč," je prepričana Cardellinova.

Navlažena koža je zdrava koža

V prepričanju, da bodo bogate vlažilne in mastne kreme zaprle njene pore, se je Carly v preteklosti zatekala k lažjim verzijam. A je spoznala, da se je motila. "Koža mora ohranjati zdrav zaščitni lipidni sloj. Kadar je tega premalo ali ga sploh ni, je dovzetnejša za vplive iz okolja, na njej se hitro nakopičijo umazanija in bakterije, hkrati se hitreje izsuši," je povedala.

Zlasti nočne vlažilne kreme naj bodo zato bogatejše in na oljni osnovi. Kajti le primerno navlažena koža  je lepa in zdrava.

Pojdite prej v posteljo

Spanec je nepogrešljiv za lepo polt. Ne samo, da se ta med spanjem obnavlja in odpravlja posledice dnevnih aktivnosti, prav tako med spanjem znatneje absorbira snovi iz vlažilne nočne kreme.

"Čeprav je gledanje televizije, odgovarjanje na elektronsko pošto in branje sporočil pozno v noč še tako mamljivo, pozabite na vse skupaj in uro pred spanjem odložite telefon ter ugasnite računalnik. Raje preberite nekaj strani v dobri knjigi in si, če ne morete zaspati, omislite spalno masko. Takoj, ko si jo boste nadeli na oči, boste telesu sporočili, da je nastopil čas za počitek, ki ga potrebuje tudi vaša koža," napotke, ki jih sama dosledno upošteva, niza Cardellinova.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Izpoved ljubice: »Spim s poročenimi in jim tako rešujem zakon, ta mesec prihajam v Dubrovnik«

ne spreglejte