Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Nikoli si ne bi mislili, da ta živila belijo zobe

Že tako imate jagode radi, sedaj pa jih boste imeli še raje.

9.4.2016 ob 8:00

zobje_shutterstock_116237014.jpg

Naravne metode za beljenje zob so vse bolj priljubljene. A medtem, ko nekateri načini v resnici lahko pomagajo, so drugi povsem neučinkoviti ali celo škodljivi zobem. Poglejte tako prve kot druge. 

Več nasvetov poiščite na Facebooku.

Kurkuma pomaga. Drži. Za bleščeč nasmeh pol žličke kurkume zmešajte z nekaj kapljicami vode da dobite enakomerno zmes. Z njo vsak dan nekaj minut drgnite zobe in jih nato dobro splaknite. Z učinki bodo zlasti zadovoljni ljubitelji kave, čaja in cigaret.

Jagode belijo zobe. Drži. Prepolovite zrelo jagodo in z njo natrite zobe. Ponavljajte vsak dan in po dveh tednih bodo ti bolj beli. Močne kisline v jagodah s sklenine odstranijo trdovratne madeže. Po postopku usta splaknite z vodo, da kisline ne bi pretirano poškodovale sklenine.

jagoda.jpg

Beli tudi pomaranča. Ne drži. Zobe naj bi dobro zdrgnili s krhljem pomaranče, pustili sok nekaj minut učinkovati ter jih nato umili kot običajno. Postopek ne zgolj, da ne učinkuje, kombinacija kislin iz pomaranče in pritiskov ščetke lahko močno poškoduje sklenino. 

Beli banana. Ne drži. Bananin olupek naj bi zaradi kalija, magnezija in mangana  pobelil zobe, če bi jih z njim natirali dve minuti na dan. Ta postopek ni učinkovit.  

Jedilna soda. Z njo previdno. Zmešajte pol žličke jedilne sode s pol žličke vode in s pasto drgnite zobe. Ta metoda je sicer učinkovita a zelo agresivna do zob in je ne gre uporabljati več kot trikrat letno. 

Zaključek: Prihaja sezona jagod. Te ne samo, da so okusne ter polne vitaminov in mineralov, hkrati skrbijo še za lepe zobe. Privoščite si jih torej brez skrbi.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte