Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Naravni odstranjevalci ličil

Zaprite omaro s kozmetiko in odprite hladilnik.

27.7.2016 ob 6:30

asd.jpg

Neštetokrat ste že slišali, da je treba vsak večer s kože temeljito odstraniti ličila. Na žalost pa niste bili pozorni na količino čistilnega tonika in mleka, ter ste tik, preden naj bi ju uporabili, opazili, da je njuna embalaža prazna. Ne razmišljate o tem, da bi si obraz le površno umili z vodo. Raje odprite hladilnik in ličila temeljito odstranite s tistim, iz česar sicer pripravljate jedi.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Avokado

Lepo število kozmetičnih pripomočkov je izdelanih iz avokadovega olja, torej nedvomno koristi koži. Če olja avokada nimate, imate pa v hladilniku cel zmehčan sadež, lahko uporabite tudi tega. Prerežite ga na polovico in z njegovo sredico natrite bombažno blazinico, z njo pa očistite obraz. Kos bo tudi najbolj trdovratni maskari, poleg tega pa bo avokado kožo obraza nahranil z omega tri maščobami, z vitamini A, D in E, ter ji tako hkrati zagotovil še odlično hranljivo nego.

Kokosovo olje

Še eno učinkovito olje za odstranjevanje ličil in večnamenski kozmetični pripomoček. Ima čudovit vonj ter navlaži in nahrani kožo. Kanite ga nekaj kapljic na blazinico in očistite z njo tudi najbolj obstojna ličila.

obraz2.jpg

Olivno olje

Poleg tega, da ga uporabljate za pripravo solate, ga lahko uporabite tudi namesto čistilnega mleka ali tonika. Je naravni vlažilec in zato kot nalašč za vse, ki imajo suho kožo.

Otroški šampon

Nekaj kapljic ga kanite na blazinico in z njim obrišite ličila. Ker je zasnovan za nežno kožo, tudi vaše ne bo razdražil, zaradi posebne formule pa se vam zaradi njega ne bodo solzile oči.  

Jogurt

Izdelan je iz mleka in vsebuje probiotične kulture, ki pomirijo in nahranijo kožo ter na njej izpostavijo naravno ravnovesje bakteriji. Mlečni encimi odstranjujejo odmrle celice ter polt navlažijo. Na košček vate zljite nekaj kapljic jogurta in z njim očistite obraz, kot bi ga sicer s čistilnim mlekom.

obraz3.jpg

Mleko

Tako kot pri jogurtu, gre za kombinacijo vode, maščob in beljakovin in je priporočljivo za vse z občutljivo kožo. To temeljito očisti ter hkrati nahrani in zmehča, zaradi mlečne kisline pa ji nudi tudi blagi piling.

Aloe vera

Ne samo za zdravljenje opeklin, odlična je tudi za odstranjevanje ličil. Zlasti priporočljiva je za tiste, katerih koža se izdatno masti. Zaradi vitaminov, mineralov in aminokislin odstrani tudi najbolj obstojna ličila, pozdravi zatečene oči ter zagotavlja osvežujoč občutek. Svoji lončnici odtrgajte listek, ga med prsti zmečkajte in z njim natrite kožo, nato aloe vero skupaj z ličilom odstranite z bombažno blazinico. Če pa imate v hladilniku njen sok, namesto čistilnega tonika uporabite tega.

Dodaten nasvet: Kar koli od navedenega boste uporabili, obraz na koncu sperite še z vodo.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte