Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najljubši parfum izdaja vašo osebnost

Vsaka nota okolici pošilja posebno sporočilo.

9.3.2017 ob 8:35

parfumi_shutterstock_433015318.jpg

Ko ugotovite, katera dišava je nekomu najljubša, njegov značaj ni več skrivnost, pravi Alan Hirsch, nevrolog in psihiater, ki je specializiran za preučevaje voha.

»Na zmenku lahko potem, ko začutite parfum ali kolonjsko vodico, takoj izveste veliko o osebnosti partnerja,« je povedal za Reader's Digest. Poglejte, kaj drugim sporočate s priljubljeno dišavo in kaj drugi s svojim izborom sporočajo vam.

Več zanimivosti najdete na Facebooku.

Ljubitelji citrusov so rojeni vodje

Gre za tiste, ki so zelo ambiciozni, odločni in po naravi voditelji. Praviloma jih okolica dojema kot alfa moške in ženske. V skupini hitro prevzamejo pobudo, včasih delujejo kot agresivni in dominantni, vendar v ambicioznosti tako na poslovnem, kot na ljubezenskem področju, po mnenju Hirscha ni nič slabega.

Note vrtnice imajo radi previdni

To so ljudje, ki veliko časa namenijo sebi, opazovanju lastnih psihičnih procesov ter so pozorni tudi na potrebe drugih. Preden dokončno sprejmejo odločitev, skrbno pretehtajo vse možnosti in morebitne posledice.
Niso impulzivni, temveč po naravi previdni in si radi vzamejo čas. Prav zato v njihovem življenju ni veliko stvari, ki bi jih obžalovali.

Ljubitelji vanilje še zdaleč niso dolgočasni

Po besedah Hirsha gre za zelo živahne, energične ljudi, ki so vedno srce zabave. Radi plešejo, pojejo, spoznavajo druge ter se družijo v zabavnem vzdušju. Vikend doma zanje ne pride v poštev, raje preplešejo celo noč.

PREBERITE še // Parfum za čutne in avanturistične ženske

Kdor ima rad sandalovino, ima visoke cilje

To so zagrizeni pefrekcionisti. Izjemno kritični do sebe in drugih, imajo visoka pričakovanja do sebe in okolice Čeprav so zaradi teh lastnostni lahko za druge zelo naporni, so prav zaradi njih tam, kjer so. Imajo namreč visoke cilje ter ne odnehajo, dokler jih ne dosežejo.

Sadne vonje obožujejo pesimisti

Ljubitelji sadnih not (z izjemo citrusov) so pogosto slabe volje, mrki in pesimistični. Njihov kozarec je vselej na pol prazen, ob tem so še zelo sarkastični in druge pogosto spravijo v slabo voljo. Njim samim je cinični humor izjemno zabaven, okolico pa z njim hitro zamorijo, prav zato so to ljudje, ki so največkrat osamljeni, saj drugi od njih neredko zbežijo.

PREBERITE še // Lepotni odmerek - Prvič z moškim

Kokos za zahtevne

Gre za ljudi, ki so radi obkroženi z lepimi in dragimi stvarmi, tudi z dizajnersko obleko in nakitom. Imajo izjemen smisel za modo in so vedno videti odlično. Kadar vstopijo v prostor, nedvomno pritegnejo pozornost nase. Drugi jim zaupajo in verjamejo, saj premorejo dobro intuicijo ter okus, celo življenje jim ne manjka oboževalcev.

PREBERITE še // Nove in živahne Daisy Kiss dišave

Vonj svežega perila za aktivne

Ljudje, ki najbolj cenijo vonj po svežem perilu in ga ne zakrivajo s parfumi so tisti, ki za zabavo sodelujejo na maratonih ter so vedno v gibanju. Drugi so navdušeni nad njihovo motivacijo za treninge in neprestanim preizkušanjem fizične zmogljivosti. So zelo samozavestni, imajo vse pod nadzorom ter so osredotočeni na svoje cilje.

Na ljubitelje gardenij se lahko zanesete

Oni prisegajo na čvrste in varne zveze. So dobri prijatelji, ekipni igralci in radi ugajajo drugim. Cenijo prijateljstvo ter nikoli ne izgubijo stika z njim ljubimi ljudmi, ne glede na fizično oddaljenost.

Jasmin za divje po duši

Obožujejo ga tisti, ki vedno hrepenijo po novih doživetjih. So provokativni, dinamični in spontani. Radi so v naravi in pogosto se znajdejo na nenavadnih mestih. Cenijo zabavo ter se ne ozirajo na tuje mnenje. Za dolgočasje v njihovem življenju ni prostora.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Partner si dopisuje z drugo. Je to prevara?

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

ne spreglejte