Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najboljši trik za prekrivanje sivih las (brez barve za lase)

Nekaj sivih pramen še ne pomeni, da moramo uporabiti barvo za lase.

25.1.2022 ob 5:49 | Foto: Getty Images | Avtor: E.N.

Najboljši trik za prekrivanje sivih las (brez barve za lase)

Vsi se malce bojimo staranja in vidne znake poizkušamo skrivati kolikor se da dolgo. Poleg gub veljajo za starostne kazalce tudi sivi lasje in mnogi se jih že zgodaj odločijo prikriti z barvo za lase. Pojavljati se pričnejo v različnih življenjskih obdobjih.

Mnogi ljudje osivijo že zelo zgodaj, večina pa je v mlajših letih deležna le kakšnega sivega lasu. Zaradi nekaj pramen si celotne pričeske še ne gre barvati, vseeno pa si sivino želimo prikriti. To pa lahko storimo s pomočjo preprostega trika, ki se ga je domislil svetovno znani frizer Matt Newman.

Sive pramene lahko prekrijemo s pomočjo kozmetičnega produkta, ki je sicer namenjen gostenju obrvi. Gre za obarvani gel, ki vzdržuje njihovo obliko in je med lepotni navdušenkami izjemno priljubljen.

Omislite si ga v barvi svojih las in po njihovem umivanju z njim preprosto prevlecite sive pramene. Drobnega lepotnega popravka ne bo moč opaziti, vi pa boste tako lahko brez skrbi, da bi se vaši lasje srebrno lesketali.

Rešitev za sive lase, ki se je pojavila sama od sebe

Rešitev za sive lase se je sicer pojavila po naključju. Matt je namreč želel produkt uporabiti na obrveh svoje stranke, a je ugotovil, da je odtenek za njen obraz pisto pretemen. Zato se je domislil, da gel preizkusi v namen vizualnega učinka gostejših las.

Z njim je prevlekel lasne korenine pri narastku in tako dosegel, da je bila frizura videti bolj košata, lasje pa bolj bujni. Hkrati je z barvo prevlekel tudi sive lase in ko je opazil, kako jih gel za obrvi učinkovito prekrije, je bil popolnoma navdušen. 

Ko boš prihodnjič stala pred ogledalom in zagledala kakšen siv las, se nikar ne sekiraj. Čas, kdaj se pojavijo, je predvsem odvisen od tvojega dednega zapisa. Če pa se ti zdi, da so se pri tebi pojavili res zgodaj, preveri, če se dobro prehranjuješ.

Morda ti v prehrani manjka kateri od vitaminov in mineralov. Če bi sivčke rada prekrila, pa lahko uporabiš zgornji trik. Tako nihče ne bo opazil, da so se tudi pri tebi začeli kazati zgodnji znaki staranja. In še nekaj. Staranje je naraven proces, ki se ga nikar ne gre sramovati. 

PREBERI ŠE: Zato nikoli nikogar ne prosi za ljubezen

MORDA TE ZANIMA TUDI: Tako se slabo razmerje odraža na telesu


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte