Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najboljši čaji za vašo kožo

V hladnih dneh si privoščite napitke, ki hkrati pogrejejo, skrbijo za zdravje in tudi za lepo polt.

8.11.2015 ob 9:15

shutterstock_114850885-bg.jpg

V hladnih dneh, ki so pred nami, bomo pogosteje uživali v čajih. Tako zaradi njihovega toplega učinka kot zaradi številnih prednosti za zdravje. Če pa boste izbrali prave, boste z njimi koristili tudi koži. Poglejte, kateri ji najbolj prijajo.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Zeleni čaj. Vsebuje antioksidante, ki ščitijo kožo ter preprečujejo njeno staranje, znižujejo količino holesterola v krvi ter spodbujajo hujšanje. Če si boste vsak dan privoščili dve skodelici zelenega čaja, boste kaj kmalu opazili izboljšano teksturo vaše polti.

Beli čaj. Gre za najmanj obdelane listke čaja, prav zato beli čaj vsebuje izjemno visok delež antioksidantov. Zaradi njih tako kot zeleni vpliva na zdravje ter lepoto kože, vendar so za te učinke potrebne za polovico manjše količine belega, kot zelenega čaja.

shutterstock_231029308.jpg

Črni čaj. Še en čaj, ki vsebuje antioksidante, vendar v najmanjši meri kot prejšnja dva. Kljub temu pa v skrbi za lepo polt njegova vloga ni zanemarljiva.

Zeliščni čaji. Vsebujejo velik delež polifenolov in zato pozitivno vlivajo na telo. Vsaka vrsta ima za zdravje svoje prednosti: čaj ognjiča je dober za jetra in vpliva na bolj zdrav in lepši videz kože, kamilični skrbi za njeno pomirjanje in čistočo. Šipkov čaj je zelo bogat z vitaminom C, ki je  znan po svojem antioksidativnem učinku. Koži vrača svežino, saj spodbuja razstrupljanje telesa, to pa se pozna tudi na obrazu. V ta namen popijte vsaj tri skodelice nesladkanega na dan.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

Vse prednosti in slabosti seksa pod prho

ne spreglejte