Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Moški, ki obvladajo ličenje bolje od tebe

Ličila že dolgo niso rezervirana samo za gospodične, trend uporabe make-upa med moškimi pa sodeč po številu umetnikov ličenja strmo narašča.

12.1.2017 ob 10:30

Desktop.jpg

Svet mode in lepote že od nekdaj podira meje in ustvarja nove smernice. Pred kratkim je lepotna znamka CoverGirl presenetila z izborom novega obraza – njihov nov ambasador je 17-letni mojster preobrazbe James Charles. Mladi zvezdnik Instagrama in YouTuba je zaslovel s svojimi videi z navodili o nanašanju ličil ter svojim androgenim videzom.

Moški obrazi v svetu mode so zadnje leto postali vedno bolj priljubljeni. V svojih kampanjah jih uporablja tudi znamka ličil Anastasia Beverly Hills, ki ji počasi sledijo še številne druge. Moški umetniki ličenja sicer niso nič novega, a pojav Instagram in YouTube zvezdnikov v zadnjih letih močno narašča tudi na tem področju. Predvsem gre za to, da umetniki ličenja svojih veščin ne pomovirajo na ženskih modelih, temveč kar na samih sebi.

Med umetniki ličenja tudi Slovenci

Tudi med Slovenci je peščica moških umetnikov ličenja. Med bolj prepoznavnimi vizažisti, ki svoje delo objavljajo tudi na spletu, je Jure Čuk. Slovenec, ki je svojo kariero gradil tudi v Londonu, se z ličenjem profesionalno ukvarja že več kot deset let, pod imenom Advise My Style pa ustvarja video make-up nasvete in trike. Ker posnetke snema v angleščini, je njegovo občinstvo posejano po vsem svetu. V večini posnetkov sicer ustvarja na ženskih modelih, kadar ti niso na razpolago, pa čopič zavihti tudi na svojem obrazu. V tem slogu je ustvaril tudi nekaj posnetkov, a kot nam je zaupal, je bilo to bolj za šalo kot zares. Jure se trenutno sicer ukvarja z nadvse zanimivim projektom, ki nam bo precej olajšal jutranjo rutino z ličenjem - več o tem preberite v petkovem intervjuju na Mični.

Trend izkoristili tudi pri Maybelline

Pred nekaj dnevi je z novim obrazom, ki bo predstavljal njihove produkte, presenetila tudi znana znamka Maybelline. Njihovo novo maskaro bo promoviral 25-letni Manny Gutierrez, ameriški umetnik ličenja, ki ga spremlja že 3 milijone sledilcev. Manny je v svetu moških umetnikov ličenja znan pod imenom MannyMUA.

In kaj so gospodiči v svet make-upa prinesli novega? V primerjavi z ženskimi lepotnimi gurujkami svetovnega spleta so moški konkurenti predvsem bolj drzni. Bleščice, celotna barvna paleta in ostre linije so svežina, pri kateri navdih iščejo ljubitelji ličenja vseh spolov.

V nadaljevanju predstavljamo ožji izbor takšnih, ki resnično obvladajo umetnost ličenja.

Allanized


Glam Boy Jay

Will Cook

Bretman Rock

A photo posted by Bretman Rock (@bretmanrock) on

Avtor: F. M.

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

Kako lahko odkrijete, če vas bo moški, s katerim se dobivate, prevaral

Pet težkih, a učinkovitih načinov za celjenje zlomljenega srca

ne spreglejte